SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Programul ultimelor 5 spectacole din anului 2021 ale teatrelor din Baia Mare

0
154
„Povești din bucătărie”, scenă din spectacol

SPECTACOLE. Vineri, 17 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul “Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban și scenografia Gabriellei Spiridon. Spectacolul aduce în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi.

 

Este o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României, anii ’90, un spectacol realizat după metoda „devised theatre”, astfel încât textul ce stă la baza sa a luat naştere pornind de la experienţele personale şi amintirile membrilor echipei de creaţie.

 

În distribuție, actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Sâmbătă, la Teatrul de Păpuși

 

Sâmbăta, 18 decembrie, de la orele 10.00 și 11.30, vor avea loc ultimele reprezentații din acest an de la Teatrul de Păpuși. Vor fi două reprezentații ale spectacolului „O poveste de Crăciun”, o creație colectivă în coregrafia lui Carmen Ciobanu și Ruxandra Lăzărescu. În distribuție, actorii Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Camelia Strat, Carmen Bulancea, Irina Oțoiu și Felix Arțuche.

 

“O poveste de Crăciun” este un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă, cu colinde, cu brăduți împodobiți, cu jucării și cadouri pentru toți cei dragi, care va aduce bucurie în sufletele copiilor și nu numai. Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă la Teatrul Municipal

 

Tot sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 19.00, publicul băimărean este invitat la o nouă întâlnire cu spectacolul de improvizație “ImproJoker”, regia artistică Mihaela Sîrbu. Vor improviza actorii Denisa Blag, Andrei Dinu, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Andrei Han, Alex Macavei, Petru Damșa. „ImproJoker” îți satisface setea de curiozitate și nevoia de joacă. Spectatorul poate fi deținătorul unor sugestii care, odată lansate, pot să genereze povești surprinzătoare, în cascadă. Prezența ta e un atu pentru spectacol! Spectacolul durează 75 minute, iar prețul bilet 20 lei / redus 10 lei.

 

Duminică și miercuri, „Colinde, corinde”

 

Duminică, 19 decembrie, și miercuri, 22 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de Crăciun „Colinde, corinde”, în regia muzicală Călin Ionce. Ca în fiecare an, colindele și cântecele de iarnă poposesc pe scena Teatrului Municipal Baia Mare, în haine vechi și noi deopotrivă, iar artiștii vor face ca muzica tradițională de Crăciun să rezoneze în inimile voastre.

 

Pe scenă vor urca Paula Crișan, Sonia Codorean, Francesca Hojda, Diana Topan, Emanuela Dumitrean, Elena Foriș, Teodora Stupar, Andrei Petruș, Cătălin Dumitraș, Dorin Griguța, Răzvan Pașca, Adrian Bogdan, Adam Jenei, Adi Mureșan, Petru Damșa, Vasile Pop, Grupul vocal tradițional al Colegiului de Arte, alături de Titi, Vasile și Dan (Titi Petruțiu, Vasile Ionce și Dan Cordea)

 

Spectacolul “Colinde, corinde” aduce lumină și bucurie în suflet, în prag de sărbători. Reprezentația de miercuri, 22 decembrie 2021, ultima a Teatrului Municipal Baia Mare din anul 2021, va fi transmisă și live, pe pagina de Facebook – Teatrul Municipal Baia Mare, astfel încât magia de pe scenă să ajungă și la cei care nu pot să vină la teatru. Spectacolul durează 100 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here