DIMENSIUNEA DEZASTRULUI – Datoriile Primăriei Baia Mare către firme au crescut în doar o lună cu încă 8,6 milioane de lei, ajungând la 48,7 milioane de lei

2
9711
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

DATORIILE ORAȘULUI CARE PETRECE. Datoriile Primăriei Baia Mare către firme au crescut în luna august cu 8,6 milioane de lei (exact: 8.605.710,48 lei). Practic, în doar 31 de zile, datoriile create de facturi neachitate firmelor, organizațiilor și instituțiilor care au prestat servicii sau au livrat bunuri administrației publice locale din Baia Mare au crescut cu un ritm mediu de 277.603 lei pe zi, în fiecare zi.

 

Astfel datoria actuală totală a municipalității controlate de edilul Cătălin Cherecheș (PSD) a crescut de la 40,17 milioane de lei (exact: 40.173.754,69 lei), cât era la 31 iulie 2023, la 48,77 milioane de lei (exact: 48.779.465,17 lei). Banii sunt datorați către 101 firme, organizații și instituții (cele mai multe fiind firme locale).

 

Practic, ne-am întors de unde am plecat și chiar mai mult decât atât, Primăria Baia Mare reușind în doar 8 luni contraperformanța caracteristică oricărui rău-platnic să depășească suma pe care o datora la sfârșitul anului trecut, după ce în cursul acestui an aceste datorii au oscilat, existând luni în care Executivul a dispus plata unei mici părți a acestora, dar și luni în care cadența plăților s-a situat sub ritmul de facturare, datoria totală crescând din nou până când a ajuns, iată, la aproape 49 de milioane de lei.

 

Cum sunt afectați cetățenii urbei de aceste datorii ale celor pe care i-au ales să administreze (și) bugetul local, am precizat AICI. Precizăm că acestea nu sunt datoriile totale ale orașului, la creanțele către firme adăugându-se și cele de la bănci, în contul creditelor luate, și care totalizeazau la sfârșitul lunii august 2023 încă 188,06 milioane de lei. În singurul credit în care mai are bani, cel de 130 de milioane de lei accesat la finalul anului 2023, și în care la începutul acestui an mai erau 63,41 milioane de lei, la finalul lunii august mai rămăseseră 26,6 milioane de lei, bani prognozați să fie cheltuiți, în totalitate, în acest an.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Noi plătim prin impozite oameni care sa preantampine aceste fapte. Ce fac ei, salarii mari, pensii la vârste anormale pt cei care îi platesc și toată lumea tace. Aceștia cu toate facilitățile materiale ce câștigă?

  2. Ma va mulțumesc ad.inistratiei MM.CA MA TI AJUTAT SA FAC CEVA PT.COMUNITATEA CELOR CE BENEFICIAJA DE DJ 208 E TRONSON CHELINTA CHEUD,MULTUMESC DIN SUFLE DOMNULUI MARINESCU,AM FOST ACASA ACUM DOI ANI AM FACUT O PETITIE IN LUNA LUI IUNIE SI IN TOAMNA SA ASFALTAT DRUMUL DE LA CHELINTA PANA LA HOTARUL CU CHEJDU DE ACOLO AU FACUT CEI DE LA ADMINISTRATIS SJ. PRIMARIA NAPRADEA PRIMAR VASILE FODOR AR MAI FI MULTE DE FACUT PT. CLMUNITATE NAPRADEACRED CACONSILIERI AU ALGE INTERESE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here