DESEMNARE – Natalia Mihaela Lazăr va fi coordonator al Comitetului UNESCO pentru monumentele istorice din Maramureș înscrise în patrimoniul mondial

0
926
Natalia Mihaela Lazăr

UNESCO – MARAMUREȘ. Natalia Mihaela Lazăr a fost desemnată, în urma unei proceduri de selecție, coordonator al Comitetului de organizare UNESCO pentru monumentele istorice din județul Maramureș înscrise în Lista patrimoniului mondial (cele 8 biserici de lemn din Bârsana, Budești, Desești, Ieud-Deal, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz și Șurdești).

 

Natalia Lazăr este lector univ. dr. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Până în 2004, Lazăr a activat în învățământul preuniversitar (în Satu Mare, Sighetu Marmației și Baia Mare), apoi a fost 4 ani director al Casei de Cultură Negreşti-Oaş, 5 ani director al Muzeului Țării Oașului din Negrești-Oaș, iar din 2016 este cadru didactic la Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Din 2021 este membru al Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial – Coordonator al Programului Tezaur Uman Viu.
Lazăr este absolventă a Facultății de Litere a Universității de Nord din Baia Mare (2008), are un masterat în Drepturile omului, democraţie, pace şi toleranţă la Universitatea de Nord din Baia Mare, Catedra UNESCO (2006) și este doctor în filologie al Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2013).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here