DEVOALAREA STRATEGIEI – Ce vrea să construiască primarul Cherecheș în locul sediului istoric al clubului Minaur, pe care l-a lăsat deliberat să se prăbușească

4
6495

CRASA NEPĂSARE A AUTORITĂȚII PUBLICE DIN BAIA MARE. Sediul istoric al legendarei echipe de handbal masculin Minaur Baia Mare, localizat pe strada Valea Roșie nr. 26 și lăsat de proprietar (autoritatea publică locală controlată de primarul Cătălin Cherecheș) să se prăbușească, va fi metamorfozat în… Centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

 

Primul pas al dezinteresului Executivului Primăriei Baia Mare pentru această clădire istorică a orașului a fost semnalat de 2mnews în urmă cu aproximativ un an, când am semnalat că, la 1 iulie 2022, Primăria a eliberat un certificat de urbanism pentru… demolarea (respectiv, “desființarea construcției situate pe Valea Roșie nr. 26”).

 

Acum, la fel de pe tăcute/mutește, administrația publică a urbei și-a eliberat certificatul de urbanism pentru Centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Regina Ana pe… strada Valea Roșie nr. 26. Pe aceeași stradă (Valea Roșie), la numărul 10, municipalitatea mai deține un centrul de zi pentru vârstnici, Regina Maria.

 

Imobilul în care a început istoria clubului Minaur Baia Mare este în proprietatea publică a municipalității, clădirea fiind inaugurată în urmă cu 49 de ani, la 14 mai 1974, fiind dată în folosința HC Minaur Baia Mare. Cel puțin până de curând, clubul Minaur a continuat să figureze în documentele oficiale ca având sediul pe strada Valea Roșie nr. 26, chiar dacă sediul operațional a fost mutat în Sala Sporturilor, loc care figurează însă doar ca punct de lucru.

 

La 14 mai 2024, echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare ar fi putut să aniverseze 50 de ani de existență la sediul istoric, dacă acesta nu ar fi fost lăsat de nepăsarea autorității locale să se prăbușească de la sine, abandonat și neîntreținut ca orice obiect rămas nefolositor. Tot în 2024 sunt alegerile electorale locale, când băimărenii își aleg primarul și consilierii locali…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Incredibil, acest personaj distruge tot! Nu lăsați să se întâmple asta. Mă gândesc că sunt în asentimentul celor care mai iubesc Baia Mare.

  2. Parcă era vorba că va face centrul pentru bătrâni pe Valea Borcutului, în clădirea fostei școli nr. 7. Doamnei Lara, care a postat mai sus, îi transmit că probabil tinerii, de care se declară nemulțumită, știu că votează Cherecheș 🤭

  3. O decizie proastă luată parcă de unul care vrea răul orașului. Acea clădire trebuia transformată în muzeu, nu demolată. Se răsucește Nea Pană în mormânt…

  4. Felicitări pt. primar ca se gândește măcar el la bătrâni ca tinerii nu mai încap nici pe strada de ei . Ii îmbrâncesc și ii înjură ziua in amiaza mare atât de nesimțiți sunt. Nu se gândesc ca și ei vor îmbătrâni cândva.
    Salut inițiativa primarului sa reușească in tot ce își propune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here