DECIZIE – Primarul Cherecheș pus sub control judiciar, nu mai are voie să părăsească țara fără încuviințarea instanței: următorul termen al apelului, în 19 octombrie

3
1900

PRIMAR SUB CONTROL JUDICIAR. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile de completul de judecători de la Curtea de Apel Cluj. Decizia, pusă în discuție din oficiu de completul de judecători Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan – Monica Ioana Șortan a intrat în vigoare de astăzi, 29 septembrie 2023, și este valabilă până la 27 noiembrie 2023 inclusiv și a fost motivată prin posibilitatea ca inculpatul, asupra căruia există prezumția de nevinovăție (ca și în cazul oricărui inculpat până la o decizie contrară) să se sustragă de la executarea unei potențiale pedepse, apelul îndreptându-se spre deznodământ (hotărârea definitivă).

 

Decizia a fost susținută de procurorul DNA (Valentina Maria Gîndilă) și, evident, contestată de primarul Cherecheș care, din postura de inculpat, a precizat că nu există niciun risc (să părăsească țara, implicit să se sustragă de la executarea unei eventuale sentințe de închisoare cu executare).

 

Următorul termen al apelului a fost programat în 19 octombrie 2023 (s-a acordat termen avocaților lui Cherecheș – cel din oficiu și cel recent angajat, după concedierea precedenților – să studieze dosarul). Termenul a fost fixxat la doar două zile după ce instanța supremă (Înalta Curte de Casație și Justiție) se va pronunța în privința cererii primarului Cherecheș de a strămuta procesul de la Curtea de Apel Cluj, una pe care edilul-inculpat o consideră lipsită de imparțialitate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Tot a învățat ceva de la ezotericul parapsiholog Aliodor Manolea: și-a luat cravata flacăra-violet. Dacă la Băsescu i-a ajutat (cu ajutorul serviciilor) detronându-l noaptea pe actualul natoficat zis „Mihaela, dragostea mea”, pe Cherecheș nu l-a.

  2. Sunt curios cate denunturi mai are si cate mai sunt pe rol . Daca cineva ar vrea ordine ar face sa vorbeasca si sa traga dupa el toata sleahta de corupti. Toti sponsorii lui. Sa inceapa cu cei prezenti la nunta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here