DECIZIE – Magistrații Tribunalului Maramureș își suspendă activitatea o oră pe zi, în semn de protest față de adoptarea OUG pe legile Justiției

0
295

REACȚIE. Luni, 25 februarie 2019, Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, a decis, cu unanimitate de voturi, ca judecătorii maramureșeni să poarte o banderolă albă în timpul exercitării activităţii judiciare şi să-și suspende şedinţele de judecată între ora 10 și ora 11, în fiecare zi, în perioada 26 februarie – 1 martie.

 

Decizia a fost luată în semn de protest „în raport de modificările legislative în domeniul justiţiei”, a precizat președintele Tribunalului Maramureș, judecător Nicolae Stamate-Tămășan.

 

De asemenea, Adunarea generală a judecătorilor și-a însuşit declaraţia de principii formulată de Forumul Judecătorilor din România, comunicată adunărilor generale ale instanţelor şi parchetelor din ţară, şi a mandatat organizaţia să o reprezinte în discuţiile cu autorităţile.

 

În plus, Adunarea generală solicită factorilor de decizie, respectiv Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei, luarea măsurilor necesare finanţării sistemului şi adoptarea politicilor vizând remedierea deficienţelor la nivelul resurselor umane.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here