DECIZIE – Din iunie, fosta avocată Marinela Lupșe revine în conducerea Judecătoriei Baia Mare

0
1238

MAGISTRAȚI. Din 4 iunie 2021, fosta avocată Marinela Eleonora Lupșe a Baroului Maramureș (din 2008) revine în conducerea Judecătoriei Baia Mare, în funcția de vicepreședinte, a decis Secția pentru Judecători a Consiliului Superior a Magistraturii. Lupșe este judecător din august 2018 și activează la Secția Civilă a Judecătoriei Baia Mare, la completul specializat în soluţionarea cauzelor cu minori şi de familie.

 

Judecătoarea Lupșe o va înlocui în conducerea instanței din Baia Mare, prin delegare, pe o perioadă de 6 luni, pe fostul procuror Gabriela Elisabeta Precup (Precup a activat ca procuror în Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, iar din 2017 este judecător la instanța din Baia Mare, fiind delegată de CSM în funcția de vicepreședinte până în 3 iunie 2021).

 

Ea mai a condus (tot prin delegare) Judecătoria Baia Mare, în a doua jumătate a anului trecut, când l-a înlocuit în funcția de președinte al instanței pe judecătorul Ovidiu Francisc. Judecătoria Baia Mare nu are o conducere numită de CSM (numirile se fac pentru un mandat de 3 ani), magistrații din funcțiile de conducere fiind delegați pe perioade de câte 6 luni (este similarul interimatului din activitatea civilă) – acum, președintele instanței este judecătorul Iacob Cătălin Marcu (tot prin delegare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here