DECIZIE DE LA CENTRU – În Maramureș, USR și PMP vor candida la alegerile locale în alianță, iar FD pe listă proprie: a fost stabilit și algoritmul împărțirii pozițiilor pe listele de consilieri județeni și locali

1
881
Adrian Todoran (PMP), Radu Trufan (USR)

S-A SCHIMBAT SCHIMBAREA. După ce conducerile centrale ale partidelor componente ale Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei – FD) au fost puse în ipostaza ca filialele din 13 județe, printre care și Maramureșul, să nu se poată înțelege în privința modului de constituire a alianțelor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, aseară s-au luat decizii care să conducă spre candidarea pe liste comune (total sau parțial).

 

În privința Maramureșului, unde la nivel local s-a decis ca USR să candideze pe listă proprie, iar PMP și FD să candideze în alianță, decizia a fost întoarsă la București, fiind stabilit ca USR și PMP să candideze în alianță (cu o denumire care încă nu a fost stabilită), iar FD pe listă proprie (implicit, fostul primar al Băii Mari, Cristian Anghel, va candida pentru recâștigarea funcției pierdute în 2010 pe lista FD, însă fără să mai beneficieze de sprijinul vreunui aliat politic, respectiv al PMP cum s-a stabilit la nivel local).

 

Negocierile din seara trecută au mai stabilit și cine dă candidatul pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria Baia Mare, precum și modul de împărțire a locurilor de pe listele de consilieri județeni și consilieri locali în Baia Mare. În urma acestei decizii asumate de conducerile USR și PMP (am precizat, FD a fost scoasă din ecuația alianței pentru alegerile locale din Maramureș și va candida separat), USR va da candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Maramureș (unde a fost deja nominalizat senatorul Dan Ivan) și de primar al municipiului Baia Mare (unde a fost deja nominalizat deputatul Brian Cristian).

 

În privința listelor de consilieri județeni și consilieri municipali în Baia Mare, algoritmul convenit la centru este următorul: 1 USR, 2 PMP, 3 USR, 4 USR, 5 PMP, 6 USR, 7 PMP (am consemnat doar locurile cu potențial eligibil). În urma acestui algoritm, lista alianței USR & PMP pentru Consiliul Județean arată deocamdată așa:

 

• Candidat pentru președinte CJ Maramureș: Dan Ivan (USR)

 

  1. Dan Ivan (USR – senator)
  2. Adrian Todoran (PMP – președinte Maramureș)
  3. Vlad Duruș (USR-administrator public Baia Mare)
  4. Vasile Bilan (USR – președinte USR Poienile de sub Munte)
  5. PMP (nestabilit)
  6. Adrian Dobrican (USR – Ieud)
  7. PMP (nestabilit).

 

Lista alianței USR & PMP pentru Consiliul Local Baia Mare:

 

• Candidat pentru funcția de primar: Brian Cristian (USR)

 

  1. Brian Cristian (USR – deputat, președinte USR Baia Mare)
  2. Florin Creț (PMP – președinte PMP Baia Mare)
  3. Radu Trufan (USR – președinte USR Maramureș)
  4. Sorin Ilieș (USR – consilier județean)
  5. PMP (nestabilit)
  6. Robert Cotos (USR – consilier local)
  7. PMP (nestabilit).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. frate….liste cu candidati cu istoric…unii chiar vedete virale la rubrica…,,deputati sau derutati /deraiati in exprimare
    Vezi cazul stimabilului A. TODORAN…
    ,,ptu -i ” …,,ma scuzati ” la microfonul Camerei derutatilor politic…in incercarea de a scoate pe calea bucala (viu grai) ceea ce citea…adica termenul de reciprocitate…nu i-a iesit decat ,,RE PRICIO RITATEA” silabizat …si la dublu( de 2 ori a incercat dar nu i-a iesit) …la urma tragand o ,, flegam dun bot tuguiat in microfonul deputațial…cu sârgul unui mirean adevarat si din toti rarunchii.
    Echipa buna, face , cu alt maestru in exprimari..prof. PLM -Genunche .Doamne…numai de satia se reactiveaza…
    Hait ! Ca si Cristy….Cristi Anghel, vrea iar la ciolan. El nu are pacatul exprimarilor neologige si hilare .Are alte pacate…sau cel putin a sa a constatat legiutorul…
    Greu , faorte greu…la intocmirea listelor daca reactivezi …astfel de indivizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here