DECIZIE – Cherecheș: „Candidez în 2020, sunt nevinovat, DNA a clasat dosarul cu autobuzele și locurile de joacă, DNA e bun” (până acum era rău)

0
516
Cătălin Cherecheș
Cătălin Cherecheș

PUBLIC. DNA a clasat dosarul în care l-a acuzat, din 2013, pe primarul Cătălin Cherecheș pentru o speță cumulată care cuprindea achiziţia de autobuze, troleibuze și echipamente pentru locuri de joacă, precum și contractele pentru administrarea zonelor verzi din Baia Mare, pentru reabilitaarea unor zone din cartierul Vasile Alecsandri și achiziția prin interpuși a trustului de presă Emaramureș.

 

Argumentul pentru care DNA a clasat acest dosar (altul decât cel în care primarul Cherecheș este trimis în judecată și carae se referă la luare de mită) este lipsa de probe, deși, în urmă cu 6 ani, în acest dosar edilul băimărean a fost cercetat pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare/acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu și trafic de influenţă.

 

În urma emiterii ordonanței de clasare (în 16 iulie 2019) a acestui dosar de corupție, Cherecheș a anunțat că va candida din nou, în 2020, pentru a câștiga un nou mandat de primar și și-a schimbat radical discursul în privința DNA, instituție pe care până ieri a considerat-o public ca fiind una care „fabrică dosare”, care îl „doresc executat și îngropat”, “care nu respectă drepturile și libertățile cetățenești”, „cu procurori lămâie (cu referire la Ionuț Vasile – DNA Cluj) care sunt uneltele unor entități economice și care ar trebui aruncați în pușcărie”. Acum, însă, a constatat că, “cu toate plusurile şi minusurile, cu toate asperităţile, totuşi profesionalismul, bunul simţ şi buna măsură a celor de la DNA funcţionează”.

 

Nicio surpriză, nu e prima oară când primarul Cherecheș își schimbă radical considerații, încadrări, carcaterizări. În pofida acestei clasări, primarul Băii Mari mai are pe rolul instanțelor de judecată încă două dosare, însă e convins că și în aceste cazuri deznodământul îi va fi favorabil.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here