FĂRĂ PRECEDENT – Consilierul local Mircea Cirț a dat-o în judecată pe secretarul municipiului Baia Mare, Lia Mureșan, pentru refuzul comunicării informaţiilor de interes public

1
6265
Mircea Cirț și Lia Mureșan

TENSIUNI ÎN ADMINISTRAȚIA BĂII MARI. Consilierul local Mircea Cirț (PNL) a dat-o în judecată pe secretarul general al municipiului Baia Mare, Lia Mureșan, pentru refuzul de a-i comunica informaţii de interes public.

 

Dosarul, care se va judeca de magistrații Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș, a fost inițiat de Cirț în 6 ianuarie 2022 și a fost motivat de consilierul local, pentru 2mnews, prin faptul că secretarul municipiului a refuzat de mai multe ori să-i pună la dispoziție informațiile publice solicitate, deși a așteptat, ca orice cetățean, perioada maximă prevăzută de legislație pentru ca acestea să-i fie oferite.

 

Lia Mureșan este Secretarul Municipiului Baia Mare din noiembrie 2015, după plecarea din funcție a Auricăi Todoran (soția actualului șef interimar al Poliției județene, acum Secretar al Județului Maramureș), fiind propulsată de primarul Cherecheș din funcția de şef al Serviciului Constatare Impunere Control din Primărie. Ca orice servil care duce la extrem adorația pentru Întâistătător, ea are în birou, la loc de cinste, deasupra capului, un tablou tip Banksy cu… primarul Cătălin Cherecheș (2mnews a oferit, în exclusivitate, detalii AICI).

 

Decizia lui Cirț este fără precedent în administrația publică din Baia Mare, fiind pentru prima dată când un ales local acționează în instanță o persoană din executivul Primăriei Baia Mare pentru refuz de furnizare a informațiilor de interes public. 2mnews monitorizează derularea speței.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Și noi, un grup de inițiativă de pe str. Plaiului, am depus o adresă în atenția membrilor CL, prin aprilie sau mai 2021, adresa care NU a ajuns in atenția CL.
    Ne tot întrebam, DE CE ? (adresa era legata de solicitarea elaborării unui PUZ pe str. Plaiului nr.13) …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here