DECIZIE – Au fost scoase la concurs funcțiile de președinte la patru judecătorii din Maramureș: la una dintre acestea, funcția este vacantă de… 10 ani

0
2724

CONCURS MAGISTRAȚI. Consiliul Superior al Magistraturii a decis scoaterea la concurs a posturilor de președinte la patru judecătorii din județul Maramureș: Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești. La Dragomirești, funcția de președinte al Judecătoriei este vacantă din 15 iulie 2013 (de 10 ani instanța este condusă prin delegare/numire pe perioade interimare), la Târgu Lăpuș funcția de conducere este vacantă din 1 iulie 2018, la Vișeu de Sus din 1 ianuarie 2019, iar la Sighetu Marmației din 22 august 2023. Unica judecătorie din Maramureș care este condusă în acest moment de un președinte care și-a câștigat funcția în urma unui concurs este cea din Baia Mare (judecător Alina Dana Nechita, numită cu mandat de 3 ani, în perioada 22 august 2023 – 22 august 2026).

 

Conform legii, pot concura la o funcție de conducere a unei instanțe de judecată judecătorii care au calificativul foarte bine la ultima evaluare, nu au sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani, au funcționat minim un an la instanța pentru a cărei funcție concurează, îndeplinesc condițiile de vechime profesionale, nu au făcut parte sau nu au colaborat cu serviciile de informații.

 

Cererile de înscriere la concurs se depun până la 22 septembrie 2023, iar concursul se va desfășura în perioada 14 octombrie – 26 noiembrie 2023, rezultatele finale urmând a fi definive în 14 decembrie 2023.

 

Un președinte de instanță care și-a câștigat postul prin concurs este numit pe o perioadă de 3 ani, având posibilitatea prelungirii acesteia cu încă maximum 3 ani. Un președinte care conduce cu delegare (de la CSM), are un mandat interimar, de 6 luni sau până la ocuparea funcției prin concurs, dar numărul mandatelor interimare nu este limitat prin lege/regulament.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here