MAGISTRAȚI – Un tânăr judecător sighetean, în vârstă de 27 de ani, desemnat oficial la conducerea Secției Penale a Judecătoriei Baia Mare

0
8308

JUSTIȚIE. Tânărul judecător sighetean Andrei Radu Trufan (27 de ani), care din 2021 activează ca judecător la Judecătoria Baia Mare (decretul prezidențial a fost semnat la 8 aprilie 2021 – la examenul de capacitate al judecătorilor, Trufan a obținut una dintre cele mai mari medii din țară de la sesiunea noiembrie 2020-martie 2021, mai exact a 9-a din 129 de candidați judecători declarați admiși: 9,7), va fi numit șeful Secției Penale a Judecătoriei Baia Mare.

 

Andrei Radu Trufan, absolvent al Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației (promoția 2013) și apoi al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca (promoția 2017), a parcurs traseul profesional stabilit de lege: a fost auditor de justiție în cadrul Institutului Național al Magistraturii (2018-2020), apoi judecător stagiar (la Judecătoria Baia Mare), iar din aprilie 2021, după promovarea examenului final, a fost numit judecător la Judecătoria Baia Mare.

 

La Secția Penală a Judecătoriei Baia Mare, schema de personal include 7 judecători (dintre care un post de judecător de supraveghere a privării de libertate la penitenciar, acum este Marcel Axenta), dar sunt ocupate efectiv doar 6 (anul trecut au fost 5), fiecare judecător având o încărcătură de peste 1.000 de dosare/an. În 2021, judecătorul Trufan a avut indicatorul de eficiență Foarte eficient.

 

Decizia desemnării (prin delegare) a sa în funcția de președinte al Secției Penale a Judecătoriei Baia Mare va fi oficializată astăzi, 10 februarie 2022, de forul-garant al independenței justiției, Consiliul Superior al Magistraturii. Până acum, președintele Secției penale a Judecătoriei Baia Mare a fost judecătorul Diana Horj (din 16 octombrie 2019 – a fost desemnată în urma concursului CSM și avea mandat până în 16 octombrie 2022, dar din septembrie 2021 a intrat în concediu de maternitate).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here