DECISIV – Minaur va juca la Baia Mare meciul decisiv din semifinala barajului de promovare în Liga a II-a, cu Metalurgistul Cugir

0
630

BARAJ PROMOVARE LIGA A II-A. Minaur Baia Mare va termina pe locul 1 Seria a 10-a a Ligii a III-a și va juca semifinala barajului de promovare cu Metalurgistul Cugir, echipă care s-a clasat pe locul 2 în Seria a 9-a cu două etape înaintea finalului. Cealaltă semifinală care ne interesează direct, CS Hunedoara (locul 1 Seria a 9-a) – CA Oradea (cel mai probabil se va clasa pe locul 2, având nevoie de un singur punct în ultimele două etape pentru a se califica matematic în semifinală). Băimărenii vor disputa meciurile din semifinală pe 25 mai, la Cugir (meciul tur), și pe 28 mai, la Baia Mare, meciul retur.

 

Atât Minaur, cât și Metalurgistul Cugir au acces și anul trecut la barajul de promovare în Liga a II-a, fiind eliminate în semifinala barajului și nereușind să îndeplinească obiectivul (Minaur a fost eliminată în dublă manșă de Unirea Dej – cu 0-0 și 1-3 -, iar Metalurgistul de SCM Zalău – cu 0-2 și 0-3). Câștigătoarele din cele două semifinale care împrechează echipele de pe primele două locuri din seriile 9 și 10 vor juca finala barajului și câștigătoarea acestei faze va promova în Liga a II-a. Favorită pentru promovare este CS Hunedoara (autodenumită Corvinul Hunedoara, denumire pe care o va prelua oficial doar în sezonul viitor), Minaur Baia Mare pornind cu șansa a doua din cele 4 echipe.

 

Metalurgistul Cugir este un club de tradiție din fotbalul autohton, fondat în județul Alba în anul 1939, sub denumirea Asociația Sportivă Metalurgistul (ASM) Cugir și cu susținerea financiară a Uzinelor de Armament Cugir. Echipa a evoluat timp de 20 de ani consecutivi în Liga a II-a, fiind una dintre cele mai longevive echipe care au evoluat în eșalonul secund. Clubul a fost desființat în anul 2003, din motive financiare, iar în 2008 a fost reanimat sub denumirea CSO Cugir. În sezonul acesta, echipa a primit acceptul FRF de a-și relua fost denumire (Metalurgistul).

 

Echipa este antrenată de Lucian Itu, golgheterul echipei este vârful de atac Marius Lupu (în această etapă a înscris o triplă în poarta principalei contracandidate la calificarea în baraj, Unirea Ungheni – în iarnă a fost pe lista de transfer a Concordiei Chiajna, echipă din Liga a II-a), iar căpitanul echipei este Tudor Șaucă (32 de ani), de regulă atacant, dar folosit când e nevoie și ca mijlocaș la închidere.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here