AU ÎNVINS – Campioana Știința Baia Mare, prima victorie în Divizia Națională: a câștigat la Cluj-Napoca

0
294

DIVIZIA NAȚIONALĂ – RUGBY. Duminică, 8 mai 2022, pe Stadionul Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 3-a a Diviziei Naționale de Rugby, CS Universitatea Cluj a pierdut, cu 13-35 (13-21), partida cu campioana României, CSM Știința Baia Mare.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mahlo Kefents, Sikuea Taliauli, Sione Fakaosilea, Adrian Apostol, Alexandru Mureșan, Alexandru Țiglă, James Scott, Ovidiu Cojocaru (cpt.), Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Aleksandre Kalmakhelidze, Jacob Immelman.

 

Băimărenii au dominat categoric jocul, dorind să puncteze prima victorie în noul format al ligii (numit acum Divizia Națională), după eșecul usturător pe teren propriu din etapa trecută, în fața rivalilor din Timișoara. Totuși, cei care punctează primii sunt clujenii (inițial bine organizați în apărare), Melniciuc transformând o lovitură de pedeapsă (3-0), iar apoi înscriind un eseu, prin Damian (min. 18, transformat de Melniciuc: 10-0).

 

Abia din min. 30 băimărenii sparg gheața și ghinioanele și marchează primul din cele 5 eseuri pe care aveau să le marcheze în acest meci: Kefentse Mahlo, din pătrundere – eseu transformat Mihai Mureșan: 10-7. În min. 33, gazdele punctează din nou, prin același Melniciuc, din lovitură de pedeapsă: 13-7. Puțini ar fi crezut că acelea aveau să fie ultimele puncte pe care le marchează clujenii. Repriza se încheie cu două eseuri ale lui Sione Fakaosilea (la primul a spart apărarea gazdelor, la al doilea a pătruns din deschiderea bună a lui Bocăneț – eseurile au fost transformate de Mureșan: 13-21.

 

În repriza a doua, Știința a înscris încă două eseuri, primul prin căpitanul Ovidiu Cojocaru (transformat de Mureșan: 13-28), iar al doilea prin Kefentse Mahlo (în inferioritate numerică, după un atac extrem de frumos – eseul a fost transformat de Mureșan: 13-35).

 

* Foto: @FRR – Rubgy România

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here