CUPE EUROPENE – Minaur Baia Mare joacă în turul III al EHF European Cup cu vicecampioana Serbiei, RK Partizan Belgrad: meciul decisiv, la Baia Mare

0
225

ADVERSAR. Minaur Baia Mare va întâlni în turul III al EHF European Cup echipa RK Partizan Belgrad, vicecampioana en-titre a Serbiei, conform tragerii la sorţi efectuate la Viena. Meciul tur se va disputa la Belgrad în 27 noiembrie, iar returul la Baia Mare, pe 4 decembrie.

 

Clubul sârb a fost fondat în 1948, iar echipa de handbal masculin este campioană a RSF Iugoslavia (1963) și de 9 ori campioană a Serbiei – de asemenea, a câștigat de 3 ori Cupa RSF Iugoslavia și de 8 ori Cupa Serbiei. În sezonul trecut, Partizan Belgrad a încheiat pe locul 2 în Super Liga Serbiei (Arkus Lige), după campioana Vojvodina Novi Sad. Sârbii au un singur stranier în lot, pe tânărul centru muntenegrean Novak Bajceta (21 ani), și joacă în echipament alb-negru.

 

RK Partizan Belgrad (abrevierea RK vine de la Rukometni klub, care înseamnă Handbal club) a eliminat în turul II (a avut liber în turul I) echipa luxemburgheză HC Berchem (33-22 și 30-31). Minaur este neînvinsă în tururile precedente – le-a eliminat pe echipa bulgară Lokomotiv Gorna Oryahovitsa (44-22 și 33-21) și pe echipa israeliană Hapoel SP Ashdod HC (35-32 și 33-29).

 

După tragerea la sorți a turului III, sârbii au postat pe pagina oficială doar o informare lapidară privind adversarul, despre care au precizat că este în acest moment pe locul 6 în campionatul României, precum și datele de desfășurare ale meciurilor tur-retur.

 

În turul al treilea a celei de-a treia competiții valorice intercluburi din Europa mai joacă încă două echipe românești. AHC Potaissa Turda (vicecampioana României),  care își va disputa calificarea cu echipa kosovară KH Besa Famgas (primul meci în deplasare, iar returul la Turda), și CSM Focşani, al cărei adversar va fi echipa islandeză Haukar (turul acasă, returul în deplasare). Potaissa şi Minaur au fost capi de serie, în timp ce CSM Focşani s-a aflat în a doua urnă valorică.

 

* Foto: @RK Partizan Belgrad

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here