AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins la Slatina, bifând prima victorie în Liga Națională

0
307

HANDBAL FEMININ. Joi, 1 septembrie 2022, în Sala LPS din Slatina, în meci contțnd pentru etapa a 2-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CSM Slatina a pierdut, cu 22-24 (7-11), partida cu CS Minaur Baia Mare. Ambele echipe, învinse în prima etapă, au vizat prima victorie din actuala ediție a campionatului, cu băimărencele pornind din postura de favorite, Minaur câștigând ultimele 5 meciuri directe, la diferențe de 3-6 goluri.

 

Și în acest meci Minaur a dominat, începând prima repriză la conducere și necedând-o pe parcursul celor 30 de minute, intrând la cabine cu o diferență confortabilă de 4 goluri: 7-11. Îmbucurător la băimărence a fost că au înscris 7 jucătoare, ceea ce este un argument suplimentar pentru un joc de atac combinativ, care nu se bazează exclusiv pe interi și extreme.

 

În prima treime a reprizei secunde diferența de 4 goluri s-a menținut (min. 40, 11-15), însă diferența de valoare (și de bugete) dintre cele două loturi era evidentă (gazdele, doar cu Lixăndroiu, Olaru și Bogdanovici nu puteau emite pretenții), băimărencele părând că forțează doar atât cât e nevoie. În ultimul sfert de oră s-a intrat cu scorul 15-18, băimărencele având ca principale marcatoare pe sârboaica Vukajlović, muntenegreanca Čavlović și Luciana Popescu (revenită la Baia Mare în această vară tocmai de la Slatina).

 

În min. 48, două jucătoare ale gazdelor (Lazea și Aura Popescu) sunt eliminate la interval de doar câteva secunde, era 16-18 și Minaur avea lovitură de la 7 metri. Mițicuș (fosta Polocoșer) ratează, dar slătinencele de abia au ținut pasul în formulă completă, cu atât mai puțin pericol exista cu două jucătoare mai puțin pe teren. Aruncă în disperare de cauză Lixăndroiu și ratează, iar Luciana Popescu le duce pe băimărence la 16-19, scor cu care se intră în ultimele 10 minute.

 

Se reface echilibrul numeric pe teren, iar gazdele înscriu repede, prin Vasiliu, însă diferența de 3 goluri în favoarea băimărencelor (tradițională, aceasta fiind diferanța cu care a învins Minaur în precedentele 3 partide cu Slatina) se păstrează și cu 5 minute înaintea finalului: min. 55, 19-22. Lixăndroiu și Bogdanovici trag echipa gazdă după ele, dar mai e doar un minut de joc, tabela indică 21-23 și Minaur e în atac. Victoria e deja rezolvată și, cu 35 de secunde înaintea finalului, mai înscrie și interul angolez Cazanga, parcă pentru a reface diferența tradițională, dar Coman nu e de acord și marchează în ultima secundă pentru scorul final: 22-24.

 

În următoarea etapă, a 3-a, Minaur joacă acasă, duminică, 4 septembrie, cu CSM Galați, ultima clasată (cu două înfrângeri din două meciuri). În urma victoriei de la Slatina, Minaur a urcat pe locul 9 (din 14 echipe), deasupra… campioanei en-titre, Rapid București (aflată pe locul 10).

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here