CUM SE FACE – Profesorul de sport ridicat cu elevatorul politic în conducerea liceului din Șomcuta Mare a mulțumit… autorității locale „pentru susținere”

1
1929

ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE PARTID. Profesorul de sport Daniel Nicolae Lupuţi (40 de ani), fost jucător de fotbal în divizia a 5-a, sătească (la echipa din satul Iadăra – com. Mireșu Mare), a fost ridicat cu elevatorul politic la rang de director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare, unitate de învățământ care se prezintă ca fiind „o școală de tradiție orientată spre calitatea actului educațional”.

 

De altfel, marți, 2 aprilie 2024, în Consiliul de Administrație al instituției de învățământ, la prezentarea numirii sale în conducerea liceului din Șomcuta Mare, Lupuți a mulțumit, emoționat, „pentru susținere”… autorității locale. Nu și Inspectoratului Școlar Județean care a decretat numirea. Poate pentru că nici n-avea sens o dublă mulțumire, fiind redundantă, ambele entități instituționale (Primăria Șomcuta Mare și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș) fiind controlate de PSD (prin edilul Gheorghe Buda, respectiv prin inspectorul şcolar general Mihai Cosmin Pop, impus și el politic, de PSD, la vârful din ipostaza de profesor de istorie la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini.

 

Numirea rapidă ante-electorală a fost posibilă pentru că în organigrama Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare există două posturi de director adjunct, unul fiind ocupat (de soția viceprimarului PSD din Valea Chioarului, comună limitrofă cu Șomcuta Mare), celălalt fiind vacant. Activitatea fotbalistică, susținerea politică reciprocă (care s-a dovedit a fi reciproc avantajoasă) și locul de naștere (profesorul de sport, noul adjunct fiind originar din Vălenii Șomcutei, sat aparținător de orășelul Șomcuta Mare, de unde este originar și edilul social-democrat Buda) fiind suficiente pentru ocuparea postului oricum liber.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. …metoda de numire ?Nimic nou. Lifting –nu facial ci politic ..ridicam in functii pe orcine ,,e cu noi,,.cu liftul cu propteaua …etc.
    Bine ca macar are cat de cat habar (nu pomeniti nimic de studiile care-l ,,recomanda,,) de disciplina care o preda – (fost fotbalist la echipa satlui IADARA (IA, , dar a da in dârâ t ) …adica stie ,,cu mingea , fente , dribling-uri eschive , ofensiv -defensiv
    Putea fi propus director si …orcine.. vrea ,,muschiul lor,, ca nu-i mai poate opri nimeni.
    Domnul respectiv, e ,,prof,, cu paltalma (sau nu?) si preda educatia (nu civica si morala) ci fizica.
    Succes si bafta…ce mai conteaza cum a ajuns pe post…Daca va face treaba (cf fisei postului -depinde cine i-o intocmeste , politicul sau invatamantul) va fi cnfirmata alegerea lui. Daca nu…Se supara cineva. Si daca se supara …e traba lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here