CRONICĂ DE MECI – Play-out: Fotbal Comuna Recea se întoarce învinsă la limită de la Timișoara, dintr-un meci pe care l-a avut în mână

0
331

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 10 aprilie 2021, în etapa a 2-a din play-out, pentru menținerea în Liga a II-a, singura reprezentantă a Maramureșului în al doilea eșalon valoric, Fotbal Comuna Recea, a jucat în deplasare, pe Stadionul Electrica din Timișoara, cu Ripensia, echipă cu care s-a mai confruntat și în urmă cu două săptămâni, în ultima etapă a sezonului regular (atunci a fost 0-0).

 

Cu secundul Daniel Ardelean pe banca tehnică, în lipsa principalului Florin Fabian, în izolare din cauza COVID-19, maramureșenii au început partida în formula: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas – Văsălie, Akhmatov, Micaș (cpt.), Fica – Mărieș – Coman. Chiar după primul sfert de oră, după o fază controversată în care timișorenii au reclamat un fault nesancționat la Ene (arbitrul Szabocs Kovacs a acordat avantaj, mingea rămânând la bănățeni), cei din Recea recuperează și pornesc pe contraatac, iar golgheterul Marius Coman înscrie un gol de generic, șut în diagonală de la 18 metri, bară transversală – gol.

 

Cu acest avantaj pe tabela de marcaj încă din min. 16, Recea (care a câștigat și primul meci din play-out, cu scorul etapei, 5-0 acasă cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu) a pornit generatorul de vise, deși după jocul prestat de adversarele mai slab clasate e greu de crezut că maramureșenii nu se vor menține și în sezonul viitor în Liga a II-a. Însă visele s-au spulberat realtiv repede, în min. 23 Golda urmărește o minge centrată de Macrițchii și egalează din careul mic, prin alunecare. Pentru că nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la pauză, 1-1 este scorul cu care se intră la vestiare.

 

În repriza secundă, Andrei Macrițchii înscrie accidental, în min. 58, printr-un șut-centrare care l-a înșelat pe Răilean – până atunci, portarul maramureșenilor a avuto prestație bună. Apoi Recea s-a aruncat în atac, forțând egalarea, care n-a mai venit deși ocazii au fost (șutul din lovitură liberă a lui Akhmatov, prin zid, dar și puțin pe lângă poarta lui Aldescu – în min. 65; bomba lui Micaș, tot pe lângă – min. 71; ratarea lui Fica, din 14 metri, puțin peste – min. 80). Așa că meciul, care a început promițător pentru maramureșeni s-a încheiat cu victoria gazdelor. Ripensia Timișoara – Fotbal Comuna Recea: 2-1 (1-1).

 

Maramureșenii rămân pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului, fiind egalați la puncte (26) de adversara de astăzi, AFC Ripensia Timișoara. În grupă, Metaloglobus București a dispus acasă de Farul Constanța (1-0), iar Pandurii Lignitul Târgu Jiu a pierdut, pe teren propriu, în derby-ul codașelor (candidate la retrogradare directă), cu 2-3, meciul cu CSM Slatina.

 

În etapa a 3-a din play-out, intermediară (se joacă miercuri, 14 aprilie), Fotbal Comuna Recea joacă acasă cu Metaloglobus București, echipă care a câștigat până acum ambele meciuri din play-out.

 

Andrei TUDORAN

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here