SELECȚIONATE – Trei handbaliste de la Minaur, în lotul României pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial, cu Portugalia

0
328
Anca Mițicuș, Andreea Popa și Ana Maria Tănăsie

CAMPIONATUL MONDIAL 2023. Trei handbaliste de la Minaur Baia Mare au fost selecționate de Florentin Pera în lotul de 18 al României pentru pentru barajul cu Portugalia, care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial. Cele trei sunt Anca Mițicuș (fostă Polocoșer, 25 de ani, inter stânga), Andreea Popa (22 de ani, centru) și Ana Maria Tănăsie (27 de ani, extremă stânga). Dubla cu Portugalia este programată în 8 aprilie (în România, la Pitești) și 12 aprilie (în Portugalia, la Paredes).

 

Lotul României se va reuni în 1 aprilie, pentru o prgegătire centralizată (1-5 aprilie), deci cele trei handbaliste vor lipsi două săptămâni de la echipa băimăreană (în perioada 1-12 aprilie), însă este o perioadă în care nu sunt programate etape în Liga I, Minaur având următorul meci în 20 aprilie, la Baia Mare, cu Gloria Buzău.

 

Campionatul Mondial 2023 va avea loc în luna decembrie în Danemarca, Norvegia şi Suedia. Până acum s-au calificat cele trei țări organizatoare și primele trei cele mai bine clasate la Campionatul European 2022, respectiv Franţa, Muntenegru şi Olanda. Alte 20 de echipe (printre care și România) dispută meci de baraj pentru calificarea la CM 2023.

 

* Foto colaj 2mnews: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here