CORUPȚIE – Medicul Nina Benciu, de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată

0
4630
Nina Benciu

DGA. După ce în perioada 13 septembrie – 20 octombrie a fost reținută în arestul Poliției, medicul Nina Benciu, de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, acum în arest la domiciliu, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată (62 de acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (98 de acte materiale) – 2mnews a anunțat informația privind arestarea și decizia de menținere în arestul Poliției, în exclusivitate, AICI.

 

Dosarul de cercetare penală a fost instrumentat de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Maramureş, în urma unei sesizări din oficiu. În 2 noiembrie 2021, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi, respectiv a medicului Benciu (aflată în arest la domiciliu) și a altor două persoane (presupuși mituitori), pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, precum și pentru dare de mită şi uz de fals.

 

Conform cercetării polițiștilor DGA, în perioada 17 iunie 2021 – 13 august 2021, medicul Benciu a primit de la mai multe persoane (printre care şi de la ceilalţi doi inculpaţi) sume de bani care însumează peste 11.200 lei, bunuri alimentare şi nealimentare, pentru eliberarea de acte medicale care să ateste unele afecţiuni medicale, reale ori fictive, înscrisuri necesare fie constituirii unor dosare de pensionare pe caz de boală, fie acordării concediilor medicale.

 

În 13 august 2021, poliţiştii anticorupţie ai DGA Maramureş au făcut două percheziţii domiciliare (dintre care una la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic şi una la cabinetul medical particular al lui Benciu) şi o percheziţie a unui autoturism, fiind identificate și ridicate “sume de bani şi bunuri despre care există suspiciunea că provin din săvârşirea infracţiunilor de corupţie”.

 

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al structurii centrale DGA şi al Serviciul de Operaţiuni Speciale Maramureş.

 

Dr. Benciu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și a fost încadrată ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic în urmă cu mai bine de 7 ani (în ianuarie 2014). Ea mai activa și în cadrul cabinetului medical privat pe care-l deținea în Baia Mare. La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajați, Benciu fiind una dintre aceștia.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here