CURSURI ON-LINE ȘI MASCĂ – În Baia Mare și 13 localități din Maramureș s-a depășit pragul de alertă privind incidența cazurilor active COVID-19

0
3332

DECIZII. În 14 localități (UAT-uri) din județul Maramureș, un municipiu, trei orașe și 10 comune, în care valoarea ratei de incidență a cazurilor active COVID-19 calculată în ultimele 14 zile de către Direcția de Sănătate Publică depășește pragul de alertă (de 3 cazuri active / 1.000 de locuitori), este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

Cele 14 localități sunt următoarele: Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Ulmeni, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Coaș, Coltău, Desești, Dumbrăvița, Poienile Izei, Rona de Jos, Săcălășeni și Sălsig.

 

De asemenea, în unitățile de învățământ preuniversitar din cele 14 UAT-uri de mai sus se suspendă activitățile didactice care presupun prezența ”față în față” -cursurile se desfășoară doar în sistem online (Scenariul 3 – Roșu) – se interzice activitatea cu publicul în interiorul restaurantelor și cafenelelor (se poate servi doar în sistemele take-away și catering) și activitatea cu publicul în domeniul jocurilor de noroc.

 

Astăzi, 4 noiembrie 2020, județul Maramureș a depășit pragul de alertă privind incidența cazurilor active COVID-19, ajungând la 3,15 cazuri active / 1.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, 5.063 de maramureșeni au fost declarați infectați cu COVID-19 (242, astăzi), din care 196 au murit. Ieri, TOATE cele 19 paturi ATI din județul Maramureș repartizate bolnavilor infectați cu COVID-19 erau ocupate, 8 pacienți din cei 19 fiind intubați. În spitalele din județ erau internate 260 de persoane infectate cu COVID-19.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here