CORUPȚIE ÎN POLIȚIE – Doi dintre poliţiştii-șpăgari din Maramureș au recunoscut că luau mită și au fost condamnaţi cu suspendarea pedepsei

0
2849

POLIȚIȘTII ȘPĂGARI. Direcția Generală Anticorupție (DGA) Maramureș a informat oficial că în cazul lotului de polițiști de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, acuzați de luare mită, doi dintre cei puși sub acuzare (ambii agenți de poliție ai IPJ Maramureș) au recunoscut că sunt corupți și că au luat mită, semnând în acest sens acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

 

Conform legii, cei doi au fost condamnați la pedepse reduse, respectiv unul (care a săvârșit infracţiunea de luare de mită în formă continuată – 5 acte materiale) la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei timp de 3 ani, iar cel de-al doilea, la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei timp de 3 ani.

 

Magistratul Tribunalului Maramureș care a judecat cazul a stabilit că cei doi foști agenți de poliție trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Maramureş sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, precum şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 60 de zile, la o instituţie publică din Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, Serviciul Public Ambient Urban sau Direcţia Poliţiei Locale Baia Mare.

 

Vă reamintim că 5 agenți de poliției de la Serviciul Rutier al IPJ Maramureș au fost trimiși în judecată (în stare de arest preventiv) pentru mai multe fapte de luare de mită, fals intelectual şi dare de mită. Dosarul a fost iniţiat în urma a două denunţuri depuse la Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş în octombrie 2019.

 

Conform rechizitoriului, în perioada septembrie – decembrie 2019, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, mai mulţi inculpaţi, agenţi de poliţie rutieră, au pretins şi primit diferite sume de bani sau produse de la mai multe persoane, fie pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu privire la contravenţiile comise, fie pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde (de regulă, fără măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule), a mai precizat DGA Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here