DECIZIE – Cum poate depune jurământul de consilier județean pesedistul Zetea, infectat cu virusul SARS-CoV-2

0
1088

OFICIAL. Pandemia de COVID-19 modifică și regulile de depunere a jurământului de persoanele alese la scrutinul electoral din 27 septembrie 2020 pentru alegerea autorităților locale (președinți de consilii județene, primari, consilieri județeni și consilieri locali). Astfel, dacă alesul se află în carantină sau izolare, poate depune jurământul fără prezența fizică, prin mijloace de comunicare electronică la distanță.

 

Este și cazul fostului președinte al Consiliului Județean Maramureș, pesedistul Gabriel Valer Zetea, confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2. Decizia (Hotărârea nr. 47/5 octombrie 2020) a fost luată aseară, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (prezidat de premierul Ludovic Orban). Un alt caz similar din Maramureș este al primarului ales al comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, a fost confirmat, în timpul campaniei electorale, ca fiind pozitiv.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here