CORUPȚIE – Asistenta medicală Mihaela Coste de la Medicină Legală Maramureş, arestată pentru luare de mită: manipula valorile alcoolemiei șoferilor

2
8673

MITĂ PENTRU REDUCEREA ALCOOLEMIEI. Asistenta medicală Mihaela Coste de la Serviciul Județean de Medicină Legală de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare a fost arestată pentru 30 de zile, în urma unei anchete a poliţiştilor anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, pentru luare de mită, sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului, toate infracţiunile fiind comise în formă continuată.

 

Miercuri, 18 mai 2022, polițiștii au făcut percheziții la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş – Compartimentul Toxicologie Maramureş, precum și la domiciliile și în autoturismele asistentei medicale Mihaela Coste (aceasta este sora omului de afaceri Vasile Mihai Corui, prieten cu primarul Cătălin Cherecheș și martor în dosarul acestuia de luare de mită, trimis la rândul său în judecată, inițial în stare de arest preventiv, iar din martie sub control judiciar, într-un dosar de trafic de influență) și a biologului Anca Revesz (ambele angajate la Serviciul Județean de Medicină Legală), în acest dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 20 suspecţi.

 

În urma perchezițiilor au fost ridicate de la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală “unele eşantioane conţinând probe biologice de sânge, precum şi documente, înscrisuri şi date informatice stocate în memoria unui calculator conectat la un analizor Gaz Cromatograf, atestând prelucrarea unor probe de sânge, în cursul perioadei 2016-2021”.

 

Dosarul vizează mita luată “în perioada 2016-2021, în schimbul facilitării obţinerii şi înscrierii în buletinele de analiză toxicologică eliberate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş a unor valori inferioare ale concentraţiilor de alcool în sânge” a unor conducători auto depistați în timp ce conduceau autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru ca astfel să se evite tragerea la răspundere penală. Acest dosar a pornit de la “sesizarea făcută de un preot din zona Lăpuș, care a dat mita, dar n-a fost rezolvată scăderea alcoolemiei la pragul stabilit”, au precizat pentru 2mnews surse informate.

 

DGA precizează că în perioada menționată asistentul medical a primit de la  o persoană cercetată în stare de arest preventiv în cauză (este vorba despre o fostă angajată a spitalului, Liliana Filip, arestată în 8 aprilie 2022 sub acuzaţia de comitere a infracţiunii de complicitate la luare de mită), “în 10 situaţii, sume de bani având cuantumuri situate între 1.000 lei şi 5.000 lei, provenind de la mai multe persoane (suspecţi în cauză)”, pentru a atesta valori mai mici ale alcoolemiei. DGA a subliniat că suma totală a mitei de la cei 10 este de “aproximativ 33.000 lei şi 800 euro”, precizând că în cauză se efectuează cercetări faţă de 20 suspecţi.

 

Cauza este documentată cu sprijinul de specialitate al IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale – Serviciul de Analiză Comportamentală, respectiv Direcția Generală Anticorupție – Direcția Anchete.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Rușinos,rușinos…dar toate astea s-au făcut sub conducerea sau poate cu acceptul unui „medic șef”care în continuare sub nerușinarea caracteristica unei etnii căreia îi aparține… conduce încă… zâmbind..

  2. Este cat se poate de rusinos, ca un cadru medical sa se preteze la asemenea fapte grave. Drept urmare este imperios necesar sa suporte rigorile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here