CONTROL – ITM Maramureș demarează o campanie de verificare a firmelor din construcții privind respectare a normelor de securitate și sănătate în muncă

0
998

CAMPANIE CONSTRUCȚII. În această lună, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș demarează în județ campania de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la firmele care activează în sectorul construcțiilor.

 

Campania este una declanșată la nivel național și se desfășoară în trei etape: prima, până la sfârșitul lunii martie, reprezentând etapa de informare și mediatizare, a doua urmând să fie derulată în perioada aprilie-noiembrie 2024 și va viza verificarea implementării măsurilor de asigurare a securității și sănătății lucrătorilor, iar cea de-a treia include centralizarea națională a rezultatelor campaniilor de la nivel local și a rapoartelor privitor la verificarea măsurilor dispuse.

 

Campania națională de verificare a fost declanșată în urma sesizării că în sectorul construcțiilor, care deține o pondere importantă în economia națională, statistica privind indicele de frecvență a numărul de accidentați/1.000 de lucrători indică o pondere importantă în numărul total al accidentelor de muncă. Faptul, susține ITM, este cauzat de “caracteristicile muncii în acest domeniu de activitate, respectiv: nivelul scăzut de pregătire al personalului, caracterul sezonier al lucrărilor modificarea continuă a mediului de muncă, procent ridicat de lucrători fără forme legale, existența zonelor cu risc ridicat etc.”.

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here