PREŢ – Află cât vor costa mieii de Paşte în Maramureş şi unde se vor comercializa

0
803
Miei pascali în Piața „Izvoarele” din Baia Mare (foto: Piața Agricolă)

PRECIZĂRI. Cea mai  mare asociaţie a crescătorilor de ovine şi caprine din judeţ, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine (AJCOC) „Maramureşul”, care are peste 800 de membri, se pregăteşte de vânzările de miei din perioada sărbătorilor pascale.

 

„Vânzările le vom face, ca şi în alţi ani, atât către abatoare – care ulterior le duc clienţilor prin intermediul magazinelor proprii sau a supermarketurilor -, cât şi direct, în pieţele agroalimentare şi târgurile de profil. Membrii noştri o să fie prezenţi cu vânzări de miei în Baia Mare, în Piaţa Izvoarele, acolo unde am făcut solicitare către administraţia locală să aprobe un punct de sacrificare a mieilor (va fi unul singur, autorizat de DSVSA Maramureş), cât şi în târgurile de animale din Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Ariniş”, a declarat preşedintele AJCOC Maramureşul, Gheorghe Buda.

 

Cât vor costa mieii

 

Mieii care vor fi vânduţi în acest an sunt „potriviţi”, susţin crescătorii, cei care vor fi duşi la comercializare având greutăţi cuprinse între 10 şi 20 de kilograme. „Preţul la care se vor vinde în acest an mieii în târgurile şi peţele din Baia Mare va fi cuprins între 8 şi 10 lei pe kilogram viu”, a mai precizat, pentru 2mnews, preşedintele Asociaţiei „Maramureşul”. Mieii sacrificaţi sunt vânduţi în magazinele de profil cu aproximativ 20 lei/kilogram.

 

Crescătorii de ovine din Asociaţia „Maramureşul” susţin că mieii sunt suficienţi din punct de vedere numeric pentru a acoperi cerinţele pieţei din judeţ, chiar vor rămâne şi pentru viitoarele comenzi care sunt aşteptate de pe piaţa externă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here