ANCHETĂ – Identificarea celor care au scris mesaje antisemite pe Casa Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, prioritate pentru Poliția maramureșeană

0
314
Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmației

INCIDENT. Identificarea autorilor care au vandalizat Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei prin înscrierea pe pereții exteriori a unor mesaje cu caracter antisemit şi insultător a devenit prioritate pentru Poliția maramureșeană, mai ales după ce Ambasada Statului Israel la Bucureşti și Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România au cerut autorităților “să trateze cu maximum de responsabilitate acest incident de o maximă gravitate”.

 

Cele trei înscrisuri antisemite de pe pereţii faţadei Casei „Elie Wiesel”, făcute cu spray roşu, au fost îndepărtate încă din cursul zilei de sâmbătă de administratorii imobilului-muzeu (Primăria Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșului). Conform unor surse din anchetă, după analizarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere din zonă, a fost format un cerc de suspecți.

 

Ministerul Afacerilor Externe și autoritatea administrativă județeană şi-au exprimat regretul şi au condamnat actul săvârşit asupra Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei a laureatului Premiului Nobel pentru Pace şi supravieţuitor al Holocaustului, Elie Wiesel.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here