COMPETIȚIE – La Băiuț are loc sigurul concurs off road pe zăpadă și gheață organizat în România sub egida Federației Române de Motociclism

0
641

SNOW  ICE  RACE  2023. În perioada 24-26 februarie 2023, în comuna maramureșeană Băiuț se va desfășura Snow Ice Race, sigurul concurs off road pe zăpadă și gheață înscris în calendarul Federației Române de Motociclism. Competiția, organizată de Asociația Club Sportiv HEM, este dedicată pasionaților de motociclism și aventură și se află la cea de-a treia ediție, una buclucașă, căreia vremea i-a pus probleme (programată inițial în perioada 20-22 ianuarie 2023, a trebuit să fie decalată la final de februarie din cauza… lipsei zăpezii).

 

Este singura cursă sub egida FRM organizată în România pe gheață și zăpadă. Avem înscriși 98 de sportivi (n.red., din România și Bulgaria) care vor concura la clasele moto, Quad, ATV și SSV (pot fi în 2 sau 4 timp, enduro sau cross, condiția este ca acestea să aibă inspecția tehnică). Startul se va da în zona Izvor Valea Strâmbului, iar de la start, pe traseu și linia de sosire sunt organizate cinci puncte pentru spectatori, a precizat Marius Pode, președintele clubului sportiv organizator.

Startul în competiție (se dă individual) are loc sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 9.00 și duminică, 26 februarie 2023, tot de la ora 9.00. Probele de îndemânare au fost organizate pe două trasee diferite ca lungime și dificultate (câte una pentru fiecare zi de concurs).

 

Ediția precedentă (2022) a fost câștigată de Alex Pop (la clasa Moto – în foto), Ion Chiș (la clasa ATV), Lorincz Csaba (la clasa Quad), Vasile și Ancuța Cicio (la clasa SSV).

 

* Foto: @Hard Enduro Maramureș

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here