CÂTEVA OBSERVAȚII – Consiliul Județean Maramureș primește de la stat 5,8 milioane de lei pentru plata salariilor din asistenţă socială şi protecţia copilului

1
725

BANII ASISTENȚILOR SOCIALI. Consiliul Județean Maramureș va primi de la Guvern, din Fondul de Rezervă, 5,8 milioane de lei pentru plata salariilor din asistenţă socială şi protecţia copilului. Conform șefului  Cancelariei premierului, Ionel Dancă, suma este necesară “pentru plata salariilor aferente lunii octombrie a personalului implicat în activităţile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului” aflat în subordinea Consiliului Judeţean (prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului – DGASPC Maramureș).

 

Suma a fost aprobată în ședința Guvernului de vineri, 27 noiembrie 2020. Dancă a explicat că unele consilii judeţene (printre care și cel din Maramureș, condus până la sfârșit de septembrie de pesedistul Gabriel Valer Zetea) ar fi „desfăşurat acţiuni cu caracter mai degrabă electoral şi au risipit practic banii pentru plata salariilor celor implicaţi în asistenţa socială şi protecţia copilului”.

 

Conform oficialului guvernamental, Guvernul a acordat o compensare (o acoperire a cheltuielilor legate de asistenţa socială şi protecţia copilului) în cuantum de 60%, iar autorităţile locale, consiliile judeţene aveau responsabilitatea acoperirii diferenţei de 40%, numai că „nu toţi preşedinţii de consilii judeţene au administrat în mod responsabil bugetele aflate la dispoziţie, astfel încât aceste instituţii au ajuns în imposibilitatea plăţii salariilor pentru personal”.

 

În 10 octombrie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a anunțat că forul deliberativ al județului a suplimentat bugetul DGASPC Maramureș cu aproape 4,2 milioane de lei (4.181.000 lei) și că angajații instituției își vor primi salariile pe luna octombrie, urmând ca printr-o nouă rectificare de buget să le fie asigurate drepturile legale până la finele anului în curs.

 

Conform încheierii bugetare pe anul 2019, anul trecut, DGASPC Maramureș a avut cheltuieli de personal de 39,4 milioane de lei (exact: 39.425.134 lei), adică avea un necesar mediu lunar de 3,2 milioane de lei (exact: 3.285.446 lei), în această sumă intrând TOT (salariile, sporurile, indemnizațiile, tichetele de vacanță, contribuțiile la stat).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce spune Ionel Danca e la timpul viitor.Banii asistentilor sociali,ai insotitorilor persoanelor cu handicap,si indemnizatiile acestora din urma sunt la a treia luna de intarziere.(septembrie ,octombrie si imediat decembrie).O adevarata crima.Rusine acestui Guvern care loveste in cei mai necajiti romani de parca ar fi niste resturi umane.Oricum din cauza nepasarii acesti oameni vor sarbatori Ziua Romaniei in saracie si lacrimi.Iar guvernantii vor manca icre negre si vor bea sampanie Cristal.Ca asa-i in viata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here