CAMPIONUL TRĂDĂRII – Într-un singur mandat, senatorul maramureșean Iustin Talpoș a trecut pe la… patru partide: PMP, PSD, UNPR și PNL

0
3316

TRASEISM POLITIC. Este extrem de greu să mai poată fi măcar egalat, de bătut nici nu poate fi vorba, recordul senatorul maramureșean Iustin Talpoș, zis “Profesorul”, care într-un singur mandat de parlamentar a reușit performanța de a trece prin patru partide: PMP, PSD, UNPR, PNL.

 

Ales (cu noroc, la redistribuire) pe listele parlamentare ale PMP, după un an și jumătate în care i-a făcut troacă de porci pe pesediști, a trecut la PSD, pentru că președintele județean al acestora, Gabriel Zetea, i-a promis postul de inspector general la Inspectoratul Școlar (ocupat tot de o pesedistă, dar care își pregătește pensionarea).

 

Profesorul n-a avut însă răbdare să-i demonstreze lui Zetea că e un mincinos și după încă un an a anunțat că a trecut la UNPR-ul reactivatului Gabriel Oprea, care l-a miruit public cu un post de vicepreședinte. În acest timp, însă, surse politice implicate au precizat pentru 2mnews că Talpoș negocia și o intrare în Pro România, Ponta promițându-i locul 1 pe lista de Maramureș de la Senat.

 

Nici la UNPR n-a staționat mai mult decât o naștere prematură, după șapte luni, adică astăzi, în 21 octombrie, istorica zi pentru toți traseiștii politici care-și salută cu reverențe campionul absolut, Talpoș și-a anunțat trecerea în grupul senatorial al PNL. Totuși, pentru că mandatul încă nu s-a-ncheiat, poate pe final acest traseist deja de notorietate universală va reuși să mai bifeze încă un partid. Doar în semn de „Give me five!”, pentru că, spuneam, oricum nu mai poate fi întrecut, decât, cel mult, egalat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here