BOX – Un maramureșean reprezintă România la Campionatele Europene de box pentru juniori: Roman intră astăzi în ring

0
989
Claudiu Râșco și Samuel Roman

EUROPENE. Sigheteanul Samuel Gabriel Roman (57 kg) a fost cooptat în lotul de box masculin al României (antrenori: George Perţea, Traian Georgia, Bogdan Dobrescu) pentru Campionatele Europene de box pentru juniori (15-16 ani).

 

Pentru accederea în sferturile de finală, Roman, care a avut primul tur preliminar liber (fiind calificat fără luptă în cel de-al doilea tur preliminar) va boxa astăzi cu scoțianul Gerard McTaggart, care în primul tur preliminar l-a învins la puncte (decizie 4-0) pe bielorusul Mikita Harbuz.

 

Roman, care activează la clubul CSȘ 2 Baia Mare, dar a fost descoperit și legitimat la CSȘ Sighetu Marmației, avându-l antrenor pe fostul mare boxer Claudiu Râșco, s-a remarcat încă din perioada când boxa la cadeți, fiind cooptat și la acea categorie de vârstă în lotul național.

 

Evenimentul sportiv, la care participă peste 400 de sportivi din 35 de ţări (la cele 13 categorii de greutate) – număr record în istoria de 60 de ani a competiției – a debutat vineri, 24 mai 2019, pe două ringuri instalate la Patinoarul Dunărea din Galaţi, România fiind țara organizatoare a competiției europene.

 

România, care a aliniat la startul competiției două garnituri complete (13 băieți și 13 fete) are ca obiectiv câștigarea a două-trei medalii la masculin și una-două medalii la feminin, conform declarațiilor antrenorilor federali. Finalele Campionatelor Europene de box pentru juniori au loc în 1 iunie 2019.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here