VICTORIA DE FINAL – Minaur și-a luat rămas bun de la suporterii băimăreni printr-o victorie cu Gloria Buzău, în ultimul meci acasă din Liga națională

0
519

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Joi, 26 mai, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 25-a (penultima) a Ligii naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 35-31 (16-16), partida cu SCM Gloria Buzău. A fost o revanșă a băimărencelor, învinse în ultimele două partide directe la un gol diferență (în mai 2021: 26-25 și în ianuarie 2022: 28-27, ambele disputate la Buzău).

 

Partida disputată între echipele de pe locurile 6 (Minaur) vs. 4 (Gloria), ultima din această ediție de campionat (una dezamăgitoare a vicecampioanelor ediției precedente, cu o singură realizare notabilă: locul 4 în EHF European League) disputată de băimărence în fața propriilor suporteri. Minaur a început mai bine și s-a distanțat la 3 goluri după doar 6 minute de joc (4-1), însă au reușit să păstreze această diferență doar 2 minute (7-4), oaspetele revenind și reușind să egaleze în min. 12 (7-7). Apoi jocul s-a desfășurat sub semnul echilibrului până la finalul reprizei, încheiată cu scorul 16-16.

 

În primele 30 de minute, principalele marcatoare ale băimărencelor au fost Burlachenko (4 goluri), Laslo, Lavko și Fujita (câte 3 goluri), toate 4 urmând să se despartă de Minaur după acest sezon. Pentru oaspete au înscris cele mai multe goluri Harabagiu (5 goluri), Ilie (4 goluri), Czeczi și Petrovic (3 goluri). Repriza a doua a început similar cu prima, cu 4 goluri în plus puse de băimărence pe tabela de marcaj (min. 36, 22-18), însă de această dată Minaur n-a mai cedat conducerea partidei, chiar dacă în ultimele 10 minute ale meciului diferența a fost redusă de oaspete la un singur gol (min. 50, 28-27).

 

Laslo, Fujita și Burlanchenko au animat finalul de meci, unul dominat de Minaur care s-a impus în final cu 35-31, multe dintre băimărence (care au semnat contracte cu alte echipe) luându-și rămas bun de la suporteri cu o victorie frumoasă. Pentru Minaur au înscris Fujita (9 goluri) – japoneza, fără niciun dubiu, MVP-ul meciului -, Burlachenko (7 goluri), Laslo și Lavko (6 goluri), Tănăsie (3 goluri), Cioca (2 goluri), Petruș și Severin (1 gol).

 

De la oaspete s-au remarcat Harabagiu (11 goluri), Ilie, Petrovic și Czeczi (câte 5 goluri).

 

Minaur va încheia această ediție de campionat pe locul 6, în 29 mai, în Capitală, într-un meci împotriva CSM București, campioana en-titre, titlu pe care sunt șanse mici ca aceasta să și-l păstreze și în această ediție (doar dacă Rapid nu învinge în ultima etapă la Râmnicu Vâlcea, echipă fără nicio motivație, care va termina pe locul 3 indiferent de rezultat).

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here