UPDATE: BÂLBĂ ADMINISTRATIVĂ – Se reia „extraordinara” revocată prin care se decid schimbările survenite în organizarea Festivalului Castanelor

0
1075
Ședință de Consiliu Local la Primăria Baia Mare

CONTROVERSĂ. Festivalul Castanelor 2017 e în pericol iminent să fie un mare fiasco, deși beneficiază de o finanțare publică de peste 600.000 euro, cea mai consistentă din toată istoria sa. Programat inițial în perioada 21-24 septembrie și având în desfășurare spectacole anunțate cu Goran Bregovic, o jumătate din Modern Talking, Wats’s Up, Andra, Voltaj, Delia, Carla’s Dreams, Smiley, Feli, DJ Kriss, Alina Eremia, Ami, BUG Mafia, Holograf, Direcția 5 și Lidia Buble. Principala cauză o reprezintă modul defectuos și pretențile faraonice înscrise de Primăria Baia Mare în caietul de sarcini.

 

O singură firmă (din Cluj) s-a înhămat să-i aducă, cu banii alocați, pe respectivii artiști solicitați de Întâiul Edil al Universului. Numai că ăștia au fost simplu de ejectat – „nu prezentau încredere” – printr-un tertip simplu: modificarea datei evenimentului (5-8 octombrie). Numai că pentru a putea fi modificată data organizării Festivalului, e necesară modificarea tuturor hotărârilor Consiliului Local emise în acest sens. În consecință, în 7 septembrie, de la ora 12, a fost convocată o „extraordinară”. Bine, ne-am dus acolo, și noi și consilierii, și am aflat live că ședința s-a amânat, fără nicio explicație, la dispoziția primarului Cătălin Cherecheș.

 

Surse din CL Baia Mare au opinat că edilul nu reușise să se sigure că respectivele modificări vor fi votate pozitiv și n-a vrut să riște. Acum e sigur. Vor vota toți sau cei mai mulți, suficienți pentru ca vrerea sa să fie pusă în practică. Deja a și anticipat asta, dând dispoziție ca evenimentul să fie postat cu datele de desfășurare 5-8 octombrie.

 

Luni, de la ora 15, a fost programată din nou „extraordinara”, cu proiectul de hotărâre privind modificarea HCL privind aprobarea organizării de către Municipiul Baia Mare a evenimentului cultural „Festivalul Castanelor” 2017, din perioada 21-24 septembrie 2017 în perioada 5-8 octombrie 2017. Cel mai probabil, noul caiet de sarcini va fi modificat, precum și componența trupelor prezente.

 

UPDATE: 11.09.2017, ora 09.30 – Şedinţa extraordinarǎ a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, programatǎ pentru astǎzi, 11.09.2017, ora 15.00, se amânǎ pentru mâine, 12.09.2017,ora 15.00.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here