UPDATE: BÂLBĂ ADMINISTRATIVĂ – Se reia „extraordinara” revocată prin care se decid schimbările survenite în organizarea Festivalului Castanelor

0
990
Ședință de Consiliu Local la Primăria Baia Mare

CONTROVERSĂ. Festivalul Castanelor 2017 e în pericol iminent să fie un mare fiasco, deși beneficiază de o finanțare publică de peste 600.000 euro, cea mai consistentă din toată istoria sa. Programat inițial în perioada 21-24 septembrie și având în desfășurare spectacole anunțate cu Goran Bregovic, o jumătate din Modern Talking, Wats’s Up, Andra, Voltaj, Delia, Carla’s Dreams, Smiley, Feli, DJ Kriss, Alina Eremia, Ami, BUG Mafia, Holograf, Direcția 5 și Lidia Buble. Principala cauză o reprezintă modul defectuos și pretențile faraonice înscrise de Primăria Baia Mare în caietul de sarcini.

 

O singură firmă (din Cluj) s-a înhămat să-i aducă, cu banii alocați, pe respectivii artiști solicitați de Întâiul Edil al Universului. Numai că ăștia au fost simplu de ejectat – „nu prezentau încredere” – printr-un tertip simplu: modificarea datei evenimentului (5-8 octombrie). Numai că pentru a putea fi modificată data organizării Festivalului, e necesară modificarea tuturor hotărârilor Consiliului Local emise în acest sens. În consecință, în 7 septembrie, de la ora 12, a fost convocată o „extraordinară”. Bine, ne-am dus acolo, și noi și consilierii, și am aflat live că ședința s-a amânat, fără nicio explicație, la dispoziția primarului Cătălin Cherecheș.

 

Surse din CL Baia Mare au opinat că edilul nu reușise să se sigure că respectivele modificări vor fi votate pozitiv și n-a vrut să riște. Acum e sigur. Vor vota toți sau cei mai mulți, suficienți pentru ca vrerea sa să fie pusă în practică. Deja a și anticipat asta, dând dispoziție ca evenimentul să fie postat cu datele de desfășurare 5-8 octombrie.

 

Luni, de la ora 15, a fost programată din nou „extraordinara”, cu proiectul de hotărâre privind modificarea HCL privind aprobarea organizării de către Municipiul Baia Mare a evenimentului cultural „Festivalul Castanelor” 2017, din perioada 21-24 septembrie 2017 în perioada 5-8 octombrie 2017. Cel mai probabil, noul caiet de sarcini va fi modificat, precum și componența trupelor prezente.

 

UPDATE: 11.09.2017, ora 09.30 – Şedinţa extraordinarǎ a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, programatǎ pentru astǎzi, 11.09.2017, ora 15.00, se amânǎ pentru mâine, 12.09.2017,ora 15.00.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ