BANI – „Împărţirea resturilor”: câţi bani au primit localităţile din Maramureş pentru achitarea datoriilor şi cofinanţări pentru proiecte

0
421

REPARTIZARE. Pentru a doua oară în acest an, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş a repartizat bani din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea datoriilor şi pentru acoperirea cofinanţărilor în proiectele de infrastructură.

 

În ceea ce se numeşte „Mica împărţeală” sau „Împărţirea resturilor” – sumele ceva mai consistente fiind repartizate în „prima sesiune” a anului, când s-a distribuit suma totală de 10,7 milioane de lei -, s-a ţinut cont, a zis preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, de vechimea arieratelor şi de existenţa unor rate restante la împrumuturi bancare contractate pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală. Adică, cu cât erai mai dator vândut, cu atât erai recompensat mai abitir. Aşa se face că multe oraşe şi comune au primit… nimic, praful de pe tobă. 2mnews vă prezintă ce a ieşit din împărţirea restului.

 

Împărţirea

 

Opt oraşe au primit 1,9 milioane de lei la această repartizare. Dragomireşti (despre care nimeni, nici localnicii, nici primarul, nici prefectul nu mai ştie dacă mai este oraş, după ce la referendum oamenii au decis să redevină comună) – 100.000 lei -, iar celelalalte şapte (Cavnic, Săliştea de Sus, Seini, Şomcuta Mare, Tăuţii Măgherăuş şi Ulmeni) au primit câte 300.000 lei fiecare.

 

Peste 7,8 milioane de lei s-au împărţit comunelor (sigur, nici aici nu au primit toate):

 

50.000 lei: Bogdan Vodă, Giuleşti, Vima Mică.

 

100.000 lei: Băseşti, Bistra, Bocicoi, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coaş, Coltău, Copalnic Mănăştur, Petrova, Remeţi, Rona de Jos, Rona de Sus, Ruscova, Săcel şi Săpânţa.

 

150.000 lei: Băiuţ, Bârsana, Budeşti, Călineşti, Coroieni, Cupşeni, Groşii Ţibleşului, Lăpuş, Mireşu Mare, Ocna Şugatag, Recea, Sălsig, Sarasău, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei şi Vişeu de Jos.

 

200.000 lei: Ardusat, Ariniş, Asuaju de Sus, Băiţa de sub Codru, Botiza, Ieud, Poienile Izei, Repedea, Rozavlea, Săcălăşeni, Satulung, Valea Chioarului.

 

250.000 lei: Fărcaşa, Groşi, Moisei, Remetea Chioarului.

 

Practic, întreaga sumă repartizată oraşelor şi comunelor de mai sus a fost de 9,75 milioane de lei (peste 2,1 milioane de euro).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here