DETALII – Cum a încercat fostul șef al Poliției Rutiere din Sighet să rezolve măsluirea unei alcoolemii

1
1565

CORUPȚIE. Vasile Tepei, fostul șef al Poliției Rutiere din Sighetu Marmației, a fost arestat preventiv, împreună cu un  complice, pentru trafic de influență pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș. El a cerut și a primit de la un cetățean suma de 1.100 de euro, convingându-l pe acesta că poate să-i determine pe cei de la Medicină Legală să măsluiască rezultatul probelor biologice ale respectivului, care fusese implicat într-un accident rutier, în așa fel încât rezultatul alcoolemiei să nu angajeze răspunderea penală a acestuia. Practic, să i se scadă, scriptic, rezultatul alcoolemiei.

 

Singura problemă în ecuația de natură penală a constat în faptul că cetățeanul cotizant la polițistul pensionat a sesizat Direcția Generală Anticorupție (DGA), denunțându-l pe polițist și pe complicele acestuia. În urma unei operațiuni la care și-a adus aportul și specialiștii Brigăzii Operațiuni Speciale Maramureș, cei doi au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Tepei s-a pensionat în primăvara anului trecut cu gradul de comisar şef de poliţie, șeful inspectoratului județean de poliție, chestor Viorica Marincaş, şi-a exprimat recunoştinţa pentru profesionalismul, onoarea şi demnitatea cu care acesta şi-a făcut datoria și i-a înmânat o diplomă și o plachetă de merit pentru întreaga carieră.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here