AVERTIZARE – Situația hidrologică pe cursurile de apă din Maramureș și atenționarea SGA către autoritățile locale din județ

0
208

GOSPODĂRIREA APELOR. Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș a avertizat că în perioada imediat următoare debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ vor înregistra valori variabile, în contextul precipitațiilor prognozate și al creșterii temperaturilor și că primăriile sunt responsabile de igienizarea arealului administrat, inclusiv a cursurilor de apă.

 

Deși în acest moment SGA Maramureș consideră că pe cursurile de apă din județ nu sunt probleme cauzate de fenomenele de iarnă și că exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, sunt formate poduri de gheață pe râurile Iza, Botiza, Lăpuș, Suciu.

 

“Atenţionăm autorităţile locale să verifice modul în care sunt întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să intervină pentru îndepărtarea depozitelor de deșeuri şi a materialului lemnos de pe maluri, pentru a evita antrenarea acestora în cursurile de apă şi obturarea secţiunilor de scurgere – autoritățile publice locale sunt direct responsabile, în arealul pe care îl administrează, și de gestionarea regimului deșeurilor.

 

De asemenea, facem un apel populaţiei să depoziteze resturile menajere numai în spaţii special amenajate, pentru a reduce riscul antrenării acestora în cursurile de apă”, se precizează în comunicatul SGA Maramureș, remis 2mnews.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here