AVERE NEJUSTIFICATĂ – Viceprimarul din Rona de Sus, Ioan Ruscovan, diferență nejustificată a averii de peste 770.000 lei: a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor

0
1074
Ioan Ruscovan

INTEGRITATE. Viceprimarul comunei maramureșene Rona de Sus, Ioan Ruscovan (55 de ani) a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ca având o diferență nejustificată de 770.574 lei între averea dobândită în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020 şi veniturile realizate şi consilier local/viceprimar, împreună cu familia,.

 

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către viceprimar.

 

În 2020, Ioan Ruscovan (55 de ani) a candidat din partea PNL la funcția de primar în comuna Rona de Sus, a pierdut alegerile în fața silvicului Alexa Semeniuc (44 de ani, USR), dar a intrat în rândul consilierilor locali și ulterior a fost ales în funcția de viceprimar, pe care a mai deținut-o și în mandatul 2012-2016.

 

Vă reamintim că ANI a sesizat aceeași faptă și în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, trimis în judecată în 2020 și găsit vinovat și pus să plătească statului 2,68 de milioane de lei, însă procesul va fi rejudecat după ce instanța supremă (Înalta Curte de Casație și Justiție) a admis erori tehnice în dosar. Această rejudecare este deja pe rolul instanței (Curtea de Apel Cluj) și următorul termen a fost fixat în 14 decembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here