AU PIERDUT – Fotbalistele din Baia Mare încheie turul Ligii Naționale cu o înfrângere în satul Comloșu Mare

0
190

FOTBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 27 noiembrie 2022, pe Stadionul Comunal din Comloșu Mare, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de fotbal feminin, ACS Banat Girls a câștigat, cu 1-0 (0-0), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Răzvan Lădar din Zalău, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 5 (gazdele) și 8 (oaspetele).

 

Pentru băimărence a fost ultimul meci din turul acestei ediții de campionat, ele disputând deja partida din ultima etapă (pe teren propriu cu Carmen București, pierdută cu 0-5) – nu a fost și ultimul meci oficial al anului, pentru că în 7 decembrie 2022 se dispută meciul eliminatoriu din Cupa României. Pornită cu o favorită certă, Banat Girls, partida de pe Comunalul din satul timișean Comloșu Mare (situat la circa 60 km de Timișoara), practic un teren cu o unică tribună de 100 de locuri, a fost dominată, previzibil de gazde.

 

Clubul gazdă a fost fondat în Reșița (jud. Caraș-Severin), însă în vara anului trecut și-a mutat cartierul general în județul vecin, unde au găsit finanțare din sursă publică (au fost în pragul desființării). După un prim sezon de acomodare în Timiș, în care au încheiat pe locul 9, după Baia Mare, Banat Girls au făcut un parteneriat cu firma de impresiariat sportiv Mario Futsal Monzón și s-a întărit în vara acestui an cu 13 jucătoare, cele mai multe straniere (una din Spania și câte două din Armenia, Ucraina, Republica Moldova), și au pornit actuala ediție de campionat cu obiectivul play-off. Echipa se antrenează la Timișoara (pe Stadionul Electrica), doar meciurile le desfășoară pe terenul finanțatorului public (Primăria Comloșu Mare).

 

În pofida calcului hârtiei, băimărencele au reușit să țină scorul strâns, încheind primele 45 de minute la egalitate, golul (unicul) al gazdelor fiind marcat în cea de-a doua repriză. În urma înfrânerii, băimărencele au rămas pe locul 8 în Liga Națională, cu 10 puncte, și cel mai probabil vor încheia turul pe locul 9 (din 12). Nicio emoție însă pentru retrogradare, ultimele 3 echipe din Ligă având 2 puncte și 1 punct (atât de slabă este calitatea acestui campionat).

 

Următoarea partidă oficială a Fotbal Feminin Baia Mare va fi în 7 decembrie 2022, în șaisprezecimile Cupei României la fotbal feminin, disputate într-o singură manșă eliminatorie, miercuri, 7 decembrie 2022 – băimărencele joacă în deplasare cu echipa de Liga a II-a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (locul 1 în Seria 2, cu 9 victorii din 9 meciuri).

 

* Foto generică: @Fotbal Feminin Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here