AU LUPTAT PÂNĂ LA CAPĂT – Explorări Baia Mare, învinsă la limită de vicampioana SCM Zalău, după un meci spectaculos de aproape 2 ore

0
142

VOLEI – LIGA NAȚIONALĂ. În Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a Ligii naționale la volei masculin (Divizia A1), Știința Explorări Baia Mare a pierdut după un meci de mare luptă, în care a fost la un pas în fața surprizei, în fața vicecampioanei naționale CSŞ CNE Lapi Dej SCM Zalău. Scorul final, stabilit după un meci epuizant care a durat o oră și 53 de minute de joc efectiv: Știința Explorări Baia Mare – SCM Zalău: 2-3 (26-28, 25-20, 25-16, 22-25, 13-15).

 

În pofida înfrângerii (care aduce, totuși, 1 punct în clasament băimărenilor – la volei se câștigă 1 punct în cazul meciurilor pierdute cu 2-3), Explorări a făcut un meci foarte bun în fața unei dintre cele mai valoroase echipe din prima divizie valorică, luptând pe tot parcursul celor aproape 2 ore de joc de la egal la egal cu vicampioana națională.

 

După un prim set câștigat în prelungiri de zălăuani, băimărenii au replicat prin două seturi învingătoare, cele mai clar câștigate din acest meci (la 16 și la 20). Experiența adversarilor le-a permis acestora să întoarcă rezultatul, după un set 4 echilibrat, în care s-au impus pe final, iar în setul decisiv, deși Klochko, Cheagă, Dragomir și Taboda s-au transformat în puncheuri în căutarea loviturilor decisive, ducând Explorări la 5-3, iar apoi la 11-9, Mihalescu și Palacios Santos au reușit să aducă o victorie în extremis pentru SCM Zalău, în urma unui dintre cele mai spectaculoase (și cu cele mai multe răsturnări de scor și situații) meciuri de volei jucate în ultimii ani la Baia Mare.

 

Pentru Ştiinţa Explorări Baia Mare au punctat Klociko şi Mihai Tarţa (câte 17 puncte), Dragomir și Moreira (câte 13 puncte), Cheagă (9 puncte), Silvășan-Pașca și Taboada (câte 6 puncte). De la învingători s-au remarcat Bălean (22 puncte), Mihalescu (19) şi Minic (16).

 

În urma acestui meci, băimărenii se clasează pe locul 9 (din 12 echipe), cu 2 puncte după 3 jocuri (au avut meciuri cu 3 din primele 5 echipe ca valoare din Liga națională: Dinamo, Steaua și Zalău). Ca și cum n-ar fi de ajuns succersiunea de adversari puternici din acest început de campionat, etapa următoare Explorări se deplasează la Arcada Galați, campioana națională și lidera clasamentului. Dar, cel puțin până acum, băimărenii au demonstrat că pot lupta de la egal la egal cu cei mai buni, fiind surpriza debutului prezentei ediții.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here