SÂNGE RECE – Yaroslava Burlachenko, căpitanul lui Minaur, aduce victoria băimărencelor în ultimele secunde ale meciului “de infarct” de la Craiova

0
641

LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 23 octombrie 2021, în Sala Polivalentă din Craiova, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii naționale de handbal feminin, SCM Craiova a pierdut, cu 27-28 (12-16), partida cu vicecampioana națională HC Minaur Baia Mare, într-un meci contraindicat cardiacilor, în care goana nebună a gazdelor în urmărirea echipei lui Raul Fotonea părea încheiată cu 48 de secunde înaintea fluierului de final, când Ana-Maria Țicu a egalat pentru craiovence. Numai că Yaroslava Burlachenko, căpitanul lui Minaur, a adus victoria băimărencelor transformând impecabil o lovitură de la 7 metri în ultimele 6 secunde.

 

Cu Laslo și Tănăsie în mână și cu poftă de gol, Minaur s-a distanțat încă de la începutul partidei (min. 5, 1-3), mărindu-și treptat avantajul de pe tabela de marcaj la 5 goluri (min. 28). Intrate la cabine cu 4 goluri avantaj (12-16), băimărencele păreau greu de ajuns, chiar dacă gazdele mai aveau o repriză la dispoziție pentru a încerca asta, mai ales că și începutul de repriză secundă avea să aparțină toat oaspetelor, Burlachenko ducându-și echipa la 6 goluri avantaj (min. 35, 12-18).

 

A urmat o nebunie, o goană permanentă a oltencelor în urmărirea vicecampionei, presiune care s-a concretizat în doar 5 minute: Bak, Longen, Colac, Adespii, Andrei și Țicu aducând Craiova la numai un gol diferență (min. 40, 19-20). Apoi a venit rândul băimărencelor, revenite ca un pugilist în corzi: Borș, Utkina și Tănăsie refăcând tot în 5 minute avantajul de 5 goluri (min. 45, 19-24). Și iar s-a învârtit roata și iar n-a mai înțeles nimeni ce se întâmplă, gazdele marcând gol după gol și reușind în min. 58 egalarea: 26-26.

 

Dar Borș părea că nu s-a mai uitat în buletin să-și verifice vârsta și marchează pentru a o readuce pe Minaur în avantaj, iar în ultimul minut al meciului se intră cu scorul 26-27. Cum s-a terminat, am consemnat la început: Țicu a marcat pentru o nouă și nesperată egalare, iar atunci când cronometrul indica doar 6 secunde de joc, Laslo recuperează, o deschide pe Severin, interul stânga pătrunde, dar trage pe lângă. Însă Constantin și Gal indică 7 metri pentru vicecampioană: apărare în semicerc. Burlachenko, căpitan 100%, își asumă responsabilitatea în tensiunea din Polivalenta Craiovei și se transformă în killer sportiv, executând-o cu sânge rece pe Djukeva. Fentă scurtă în stânga și șut în dreapta bulgăroaicei. Дякую!

 

Baia Mare câștigă și la Craiova, epuizant și dramatic, dar statistica nu va consemna asta, decât rezultatul: 27-28 (12-16). Iar clasamentul consemnează deja încă 3 puncte și Minaur urcă pe locul 5. Pentru Minaur au înscris: Laslo (7 goluri), Tănăsie (6 goluri – probabil la cel mai bun campionat al ei la Baia Mare), Borș (5 goluri), Burlachenko și Severin (câte 3 goluri), Popa (2 goluri), Fujita și portarul Utkina (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Țicu (5 goluri) și Bak (4 goluri).

 

În etapa următoare, a 7-a, în 30 octombrie, Minaur joacă la Baia Mare cu CSU Știința București, un meci pe care ar trebui să-l aibă la îndemână, bucureștencele fiind învinse în toate cele 5 partide pe care le-a disputat până acum.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here