AU CÂȘTIGAT – Minaur învinge categoric la Bacău și își păstrează locul 2 în Liga Națională

0
239

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 24 septembrie 2022, în Sala Sporturilor “Narcisa Lecușanu” din Bacău, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CSM Bacău a pierdut, cu 25-32 (12-15), CS Minaur Baia Mare. Partida, disputată între locurile 7 (gazdele) și 2 (oaspeții), pornită cu vicecampioana en-titre din postura de favorită, un statut pe care Minaur și l-a respectat.

 

Meciul s-a păstrat echilibrat până în min. 24 (11-11), dar băimărenii, cu un final mai bun de repriză și cu Bera, Vujovic, Mănescu și Nagy în postură de ultimi marcatori ai primelor 30 de minute, au intrat la cabine cu avantaj de 3 goluri (12-15). Repriza a doua a început în nota de dominare totală a Minaurului, care după primele 10 minute a crescut ecartul la 9 goluri, intrând în ultimul sfert chiar cu 10 goluri avantaj (min. 45, 14-24) și tranșând soarta partidei.

 

Un meci cu portarul Anton Terekhov din nou în zi mare (11 parade salvatoare și un 7 metri apărat) și unul în care 11 jucători ai Minaurului au înscris, printre ei și portarul Buzogány Barna (care a înscris chiar 2 goluri). Pentru Minaur au marcat Da Silva Mollino și Mănescu (câte 6 goluri – Mănescu a fost desemnat Omul meciului), Căbuț, Bera, Vujovic, Kotrc (câte 3 goluri), Buzogány, Nagy și Pop (câte 2 goluri), Buguleț și Vujic (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Bujor  (7 goluri), Serhel și Dobrincu (câte 4 goluri) și portarul Grigoraș.

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 2 în clasamentul Ligii Naționale, la egalitate de puncte cu CSM Constanța, dar cu un golaveraj mai bun. Etapa următoare, a 6-a, Minaur joacă acasă, miercuri, 28 septembrie, de la ora 17.00, cu Potaissa Turda (locul 4 – în această etapă, turdenii au învins acasă, la 9 goluri diferență, CSM Oradea: 37-28).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here