AU CÂȘTIGAT – Meci fabulos: Minaur s-a impus categoric la Baia Mare în partida cu Potaissa Turda și urcă pe locul 2 în Liga națională

0
413

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Miercuri, 11 mai 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 25-a (penultima) a Ligii naționale de handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a câștigat zdrobitor, cu 32-24 (15-15) – 8 goluri diferență! -, partida cu AHC Potaissa Turda, arbitrată de cuplul Dorinel Gurbina & Emilian Stanciu din Reșița.  În urma victoriei, Minaur urcă pe locul 2 (temporar, nu toate meciurile etapei s-au încheiat, însă dacă nu survine surpriza din meciul Dinamo – Steaua, băimărenii joacă ultima etapă de pe acest loc).

 

Meci dificil pentru băimăreni, nu doar prin prisma locurilor din clasament 4 (Minaur) vs. 3 (Potaissa) și prin faptul că o victorie le asigura prezența în ediția viitoare a European League (a doua competiție valorică intercluburi din Europa), cât prin istoria recentă, oaspeții impunându-se în ultimele 5 meciuri, dintre care două la Baia Mare (și la diferențe consistente, între 4 și 9 goluri! – în tur, la Turda, în decembrie 2021, Potaissa a câștigat cu 30-26).

 

În plus, oaspeții veneau după o victorie (de moral), acasă, împotriva campioanei Dinamo București, e drept aceasta fiind deja și matematic din nou campioana României. Minaur avea și ea o serie foarte bună, cu o singură înfrângere în Ligă în anul 2022. Băimărenii au avut un început aproape perfect de meci, reușind să se distanțeze la 4 goluri (min. 6, 5-1), însă oaspeții au revenit cu 5 (!) goluri consecutive, Thalmaier, Talas și Szoke (ultimii doi de câte două ori) aducându-i la conducere (min. 11, 5-6).

 

După o sincopă de 6 minute fără gol marcat, Minaur egalează prin Căbuț (min.12, 6-6), iar în cea de-a doua jumătate a primei reprize se intră ca la începutul meciului, la egalitate, 7-7 (min. 15). Egalitatea se menține până în min. 26 (13-13), însă pe final de repriză oaspeții se distanțează din nou la două goluri (min. 29, 13-15), avantaj redus pe fondul eliminării temporare a lui Talas (Potaissa) de transformarea unui 7 metri (Csepreghi) și golul lui Kotrc înaintea finalului primei părți, iar la cabine s-a intrat cu echilibru perfect pe tabela de marcaj: 15-15.

 

În repriza a doua, băimărenii au șansa să se desprindă, după golul lui Buzle (16-15) și eliminarea Dragas, iar Kotrc nu ratează oportunitatea înscriind de două ori consecutiv (min. 33, 18-15). Prima treime a ultimei reprize (min. 40) se încheie cu un avantaj consistent (5 goluri) al gazdelor, 22-17 (cu Vujovic reintrat în joc), iar la jumătatea reprizei Minaur avea 6 goluri avantaj (min. 45, 24-28).

 

În ultima jumătate a celei de-a doua reprize, oaspeții încep cu un triplu succes: golul lui Thalmaier și ratarea lui Vujovic urmată de eliminarea lui Buguleț, adică 2 minute de superioritate numerică. Însă tot Thalmaier ratează lovitura de la 7 metri, Ghiță (Potaissa) înscrie (în ultimele secunde de superioritate) pentru 24-20, însă Vujic pune din nou diferența de 5 goluri pe tabelă (min. 49, 25-20). Băimărenii urcă la 27-20, dar apoi suferă o dublă eliminare (Nagy și Buzle) și joacă 2 minute în 5 contra 7, dar reușesc aparent imposibilul: mențin scorul la 27-20.

 

Buzle este eliminat definitiv (min. 27), dar Potaissa n-are soluții, Buzogany e imperial și parează lovituri de la 7 metri cu reflexe care îi debusolează pe oaspeți, Dragas este eliminat și el definitiv (min. 58), băimărenii joacă cu o dezinvoltură cartacteristică marilor echipe și Nagy, Vujic și Kotrc marchează pentru o victorie mare a Minaurului: 32-24. Nici cei mai înfocați suporteri nu s-ar fi încumetat la pronosticarea unei victorii la 8 goluri diferență în fața echipei de pe locul 3, care a învins net Minaur în toate cele 5 ultime confruntări. Însă de această dată, băimărenii au arătat ca o mare echipă.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (10 goluri), Vujovic (5 goluri), Căbuț (4 goluri), Vujic, Buzle și Nagy (câte 3 goluri), Csepreghi (2 goluri), Da Silva Mollino și Buguleț (câte 1 gol). O remarcă specială pentru portarii Buzogany și Terekhov. De la oaspeți s-au remarcat Ghiță (7 goluri), Szoke și Thalmaier (câte 5 goluri).

 

Etapa viitoare, ultima a acestei ediții a Ligii naționale de handbal masculin, Minaur joacă în Ghencea, în 18 mai 2022, de la ora 16.00, cu Steaua București, pentru titlul de vicecampioană națională (meciul va fi televizat în direct de TVR 2). Ce vis! Iar apoi, după doar 3 zile, are de disputat în Norvegia meciul tur din finala EHF European Cup. Finala pentru un trofeu european, după 33 de ani de la ultima disputată de Minaur Baia Mare. Ce sezon!

 

Am omis Cupa României? Considerați omisiunea voluntară – cel mai probabil Minaur se va deplasa la Constanța (locul de desfășurare al turneului Final 4 al Cupei României) cu echipa a doua (de-nțeles, trebuie sacrificată o competiție din cele 3, băieții aceștia sunt jucători de handbal, nu roboți).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here