A CĂZUT CORTINA, TRIST… – A murit actorul-păpușar Felix Arțuche (63 de ani)

3
1894
Felix Arțuche

DECES. A murit actorul-păpușar Felix Arțuche. Avea 63 de ani, din care cei mai mulți i-a dedicat Teatrului de Păpuși din Baia Mare. Pe Felix Arțuche (4 aprilie 1959 – 11 mai 2022) cei mici (unii de acum mari) l-au văzut mânuind păpuși/marionete cărora le împrumuta uneori și vocea sa în atât de multe spectacole încât ne vom permite să amintim doar câteva, de dată mai recentă: “Fata Babei și Fata Moșneagului” (regia Claudiei Păunescu), “Locomotivioara leneșă” (regia Kovacs Ildiko), “Punguța cu doi bani” (regia Liviu Steciuc), „Hänsel și Gretel” (regia Traian Savinescu).

 

În 2017, vocea sa a fost “împrumutată” personajului Kit-Bandit (un linx, personaj antagonic, egoist, bădăran și hrăpăreț, victima propriilor sale acțiuni) din filmul de animație Linxy (realizat la Baia Mare de firma Aldmagic Film, în regia lui Andrei Haiduc și a Laurei Tamás).

 

Acum, pe strada Dacia nr. 3 din Baia Mare cortina a căzut, trist… Păpușile ascultă ecoul aplauzelor de final.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here