AU CÂȘTIGAT – Explorări Baia Mare învinge rapid la Cluj-Napoca și își păstrează locul 8 în Liga I așteptând meciul cu campioana en-titre Arcada Galați

0
83

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Joi, 14 decembrie 2023, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în meci devans contând pentru etapa a 10-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, Universitatea Cluj a pierdut, cu 0-3 (20-25, 19-25, 16-25), partida cu Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Bogdan Bărdășan din Târgu Mureș (principal) și Cornel Gorban din Iași (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 12 (Cluj-Napoca) și 8 (Baia Mare) și a pornit cu oaspeții din postură de favorită.

 

Clujenii, fără nicio victorie în primele 9 meciuri din actuala ediție de campionat (aveau 9 înfrângeri și doar 2 seturi câștigate în primele 9 etape), ocupând ultimul loc cu 0 puncte și fiind principala favorită la retrogradare, nu putea emite nicio pretenție în fața băimărenilor, deși nici ei nu au cel mai bun debut de campionat (9 puncte, adunate din 3 victorii și 6 înfrângeri).

 

Băimărenii și-au respectat statutul de favoriți și s-au impus în primul set după 23 de minute (25-20), în setul secund aveau un avantaj minim la jumătatea sa (13-11), dar cu Ramirez Pita și Da Silva Santos (ultimul cu un serviciu foarte bun) în rol de principali trăgători s-au impus fără emoții, cu 25-19 (setul a durat, ca și primul, tot 23 de minute).

 

Doar cu Mocan și Tănase (poate parțial și Kholman) în mână, gazdele n-au putut emite pretenții și au încheiat înfrânte în minim de seturi, ultimul set fiind câștigat fără nicio emoție de oaspeți, băimărenii distanțându-se încă din start (3-7, 4-10) și cumulând la jumătatea acestuia 6 puncte avans: 13-7. Explorări s-a impus cu 25-16, în doar 68 de minute de joc efectiv (s-au grăbit, se-nsera, mai era și drumul de întors acasă…). Victorie de 3 puncte, în minim de seturi și în timp scurt.

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (11 puncte), Da Silva Santos (8 puncte), Cheagă și Silvășan-Pașca (câte 4 puncte), David (3 puncte), Mesquita Campos (1 punct). De la clujeni s-au remarcat Mocan (10 puncte), Tănase (8 puncte) și Kholman (6 puncte).

 

Băimărenii s-au impus la aproape toți parametri tehnici semnificativi (U. Cluj vs. Explorări): 25-21 atacuri decisive, 0-6 servicii decisive (ași), 2-4 blocaje decisive, 25-42 puncte pe greșeala adversarului.

 

În urma victoriei, băimărenii vor rămâne pe locul 8, cu 12 puncte (4 victorii și 6 înfrângeri). Meciul următor, Explorări joacă la Baia Mare cu campioana en-titre și cea mai bună echipă din voleiul masculin intern, Arcada Galați. Misiune imposibilă.

 

* Foto arhivă: @Ovidiu Dragomir via Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here