AȘTEPTÂND FINALA – Norvegienii de la Nærbø înaintea finalei de la Baia Mare: Indiferent de scor, vom fi mândri de voi, dar ar fi fantastic să aduceți cupa acasă!

0
568

FINALA EHF EUROPEAN CUP 2022. Echipa norvegiană de amatori Nærbø, care va juca peste câteva ore, în Sala Polivalentă Lascăr Pană din Baia Mare, meciul decisiv al finalei EHF European Cup a făcut o călătorie lungă până în Maramureș. Ei au ajuns miercuri dimineața la Budapesta, unde s-au cazat și s-au antrenat două zile, iar vineri au ajuns cu autocarul în Baia Mare, pentru antrenamentul oficial. Echipa s-a cazat la un hotel din apropierea Sălii Sporturilor (Mara), au făcut antrenamentele de acomodare și așteaptă meciul cu Minaur.

 

Clubul norvegian le-a precizat suporterilor că se află înaintea “ultimului și cel mai mare meci al sezonului, în orașul românesc care i-a găzduit anterior atât pe Steffen Stegavik, cât și pe Camilla Herrem”. “Suntem mândri de voi, indiferent de ce scor va fi înscris pe tabela de marcaj la sfârșitul meciului de astăzi! Dar ar fi fantastic să aduceți acasă trofeul!”, le-au transmis cei din Nærbø jucătorilor.

 

Norvegienii sunt încrezători în șansa lor, mai ales că pornesc cu un avantaj de 4 goluri, în urma meciului de la Stavanger, “dar au nevoie de toată susținerea pentru a-și păstra avantajul dobândit în meciul tur din Norvegia”. Ca o surpriză pentru aceștia, joi, pe Aeroportul Internațional Maramureș a aterizat o cursă charter (sponsorizată și de o mică firmă locală de ascensoare cu vreo 70 de angajați, Tks Heis AS) cu 50 de suporteri norvegieni ai echipei de amatori de la Nærbø.

 

Presa locală norvegiană a prefațat finala cu o frumoasă poveste despre antrenorul secund al echipei, Rune Haugseng, care se află la ultimul său meci în care își privește din postură de antrenor fiul, Andreas Horst Haugseng (acesta joacă la Nærbø IL din copilărie, fiind antrenat de tatăl său – iar acum colaborarea dintre tată și fiu se încheie cu o finală europeană, după care Andreas Haugseng se va transfera la Elverum).

 

Norvegienii sunt convinși că pe lângă forța arătată pe teren propriu de Minaur (6 victorii din 6 partide în această ediție a EHF European Cup), vor fi nevoiți să reziste la presiunea sonoră a celor peste 2.200 de suporteri băimăreni. Tactic, norvegienii au decis să încerce să se concentreze pe anihilarea trioului Buzle, Căbuț, Vujovic, dar să nu-l ignore pe golgheterul competiției, extrema stângă Kotrc.

 

* Foto: @Stavanger Aftenblad, @Nærbø IL

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here