BANII TĂI – Primăria Baia Mare a plătit în ultimii 2 ani și jumătate aproape 1,5 milioane de euro pentru locuri de joacă, băncuțe și coșuri de gunoi, adică o medie de 50.750 de euro/lună

3
3442

ADMINISTRAREA BANILOR PUBLICI. În decembrie 2019, administrația publică locală din Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș a semnat 4 contracte-cadru (pe 4 ani) pentru echipamente pentru locurile de joacă, suprafețe de protecție și garduri de protecție aferente cu sereleurile City Play, Imsaurisa (două contracte/loturi), Indfloor Grup. Cele 4 contracte totalizează o sumă maximă de peste 19,6 milioane de lei + TVA (exact: 19.608.949,34 lei + TVA). Până acum, în cei 2 ani și jumătate de la încheierea contractelor, s-au făcut comenzi/contracte subsecvente și s-au plătit (sau urmează să se plătească) 4 milioane de lei + TVA (exact: 3.989.231,34 lei + TVA).

 

După doar un an, în decembrie 2020, administrația din Baia Mare a mai încheiat încă 3 contracte-cadru (pe 4 ani) pentru echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități, echipamente de sport și întreținere fizică și mobilier urban (băncuțe și scrumiere) cu același selereu City Play de mai sus și cu alte două, Histria Internațional și Metalgan Company. Cele 3 contracte totalizează o sumă maximă de 41,5 milioane de lei + TVA (exact: 41.489.459,94 lei + TVA). Până acum, într-un an și jumătate de la încheierea contractelor, s-au făcut comenzi/contracte subsecvente și s-au plătit (sau urmează să se plătească) peste 2 milioane de lei + TVA (exact: 2.123.022,80 lei + TVA).

 

Suma totală contractată/plătită de Primăria Baia Mare în perioada ianuarie 2020 – mai 2022 pentru locurile de joacă, băncuțele și coșurile de gunoi este de aproape 7,3 milioane de lei (exact: 7.273.582,43 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu aproape 1,5 milioane de euro, adică o medie de 50.750 de euro/lună).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Nemernicul ăsta trebe dat jos , atâta fură … Să îl ia dracu de dr(…)at .. se dr(…)eaza pe banii noștri.
    Atâtea promisiuni si nu face nimic ..
    Eu nu stiu cum nu văd atâția oameni , prostește 1 oraș întreg. (Comentariu moderat – limbaj excesiv.

  2. Dragilor de la DNA si Curte de Conturi,nu mai tabarati pe firmele mici care nu pot riposta,pune ti mana pe astia mari care fura ce facem noi.Nu credeti ca i a fost destul lui cere ches,opriti l.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here