APRECIERE – Spectacolul „Delfini” al Teatrului Municipal Baia Mare, selecționat pentru Festivalul Naţional de Teatru 2023

0
224

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2023. Producţia „Delfini” a Teatrului Municipal Baia Mare, o rescriere de Adina Lazăr după Singurătatea Pietrelor de Flavius Lucăcel, a fost selecționată din cele peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat şi teatre independente, la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru, eveniment care se va desfășura în perioada 20-29 octombrie 2023, la București.

 

Tema din acest a Festivalului Național de Teatru este „Laboratoarele sensibilului”, iar juriul (echipa curatorială) a fost format din Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari), aceștia alegând 29 de spectacole pe care le-au considerat relevante pentru tema acestei ediții a festivalului.

 

„Delfini”, în regia Adinei Lazăr și scenografia lui Mihai Vălu, a avut premiera la Teatrul Municipal Baia Mare în 5 mai 2023 și prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Distribuția este formată din actorii Raul Hotcaș (Copilul – Sandy), Denisa Blag (Sora), Alexandra Sabrina Vanci (Mama), Eduard Bîndiu / Andrei Dinu (Tatăl), Inna Andriuca (Doctorița), Sanda Savolszky (Vecina).

 

Din colectivul tehnic al spectacolului fac parte: Adrian Piciorea (sound design), Melo Porter (graphic design), Dan Prodan (regie tehnică și sonorizare), Sandu Șimonca (light design), Teo Molnar (video), Eugen Petrușca (sufleur).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here