ANTICIPARE – Începând de joi, aşa cum v-am anunţat în urmă cu 2 luni, aeroportul nu se va mai numi „Baia Mare”, ci „Maramureş”

1
438

DENUMIRE. În 27 aprilie, se va oficializa ceea ce 2mnews v-a anunţat în urmă cu aproape 2 luni (în 30 ianuarie), în premieră şi cu titlu de certitudine, respectiv schimbarea denumirii aeroportului din judeţ. Astfel, acesta va renunţa la titulatura Aeroportul Internaţional Baia Mare şi se va numi Aeroportul Internaţional Maramureş.

 

Toate procedurile în acest sens au fost îndeplinite, ultima fiind aprobarea în plenul Consiliului Judeţean Maramureş a noii denumiri, fapt care se va întâmpla joi, 27 aprilie. Aeroportul Baia Mare a fost înfiinţat în anul 1964, când a început construcţia pistei betonate. care la acea vreme avea lungimea de 1.400 m. În noiembrie 1977 – iunie 1979, pista a fost prelungită până la lungimea de 1.800 m şi lăţimea 30 m (cu acostamente de beton de 7,5 m de fiecare parte a pistei). La data de 21 aprilie 2008, aeroportul a fost declarat ca fiind Internaţional.

 

În acest moment, în urma unui proiect de peste 14 milioane de euro, care iniţial a fost aprobat spre finanţare de UE, ulterior finanţarea fiind sistată şi rămânând „în aer” deşi lucrările au fost realizate, pista aeroportului, al cărui proprietar e Consiliul Judeţean Maramureş, măsoară 2.150 de metri lungime şi 45 de metri lăţime, noua portanţă permiţând operarea unor aeronave  de tip mediu curier de tip „4C” (Airbus A 320 seria 200 și Boeing B 737 seria 80).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. BAIA MARE…, lipsit de perspectiva dezvoltarii economice, culturale, educationale s.a.m.d, fara atractivitate pt companii sau forta de munca ce presupune calificare superioara, fara infrastructura moderna si proiectii investitionale – preocupati doar de promovarea turismului agrarian-primitiv ce este departe de standardele actuale din domeniu, cu o populatie paupera si cu venituri substantial reduse, depopulare si migrare din zona ingrijoratoare, cu o masa de pensionari in detrimentul persoanelor active, chibiti la conducerea judetului si a urbei – pusi mai degraba pe chermeze si dantzuri, incet-incet dar sigur, ramane fara identitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here