OPULENŢĂ ŞI DISPREŢ – După sute de mii de euro pentru finanţarea unor proiecte culturale, CJ Maramureş a disponibilizat bani şi pentru „691 de ani de atestare documentară”

1
659
Consiliul Județean Maramureș

DEFALCAT. După ce a repartizat 1,5 milioane de lei (peste 330.000 euro) pentru proiecte culturale, Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş a mai disponibilizat aproximativ 62.000 de euro (278.950 lei) din rezerva bugetară a judeţului, repartizând-o pentru finanţarea diverselor proiecte culturale şi educaţionale. Din suma totală, cea mai mare parte, 150.000 lei, au rămas să fie gestionaţi de CJ Maramureş pentru manifestările de la „Zilele Maramureşului”. De asemenea, 77.450 de lei au fost oferiţi pentru şase manifestări, după cum urmează:

 

– Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizare olimpiade şcolare (biologie, limba şi literatura romani, protecţia mediului) – 31.000 lei

– Comuna Strâmtura, atestare documentară 691 de ani – 20.000 lei

– Clubul Copiilor Sighetu Marmaţiei, proiect „Am fost ş-om fi” – 15.000 lei

– Palatul Copilului Baia Mare, proiect educaţional „Primăvara în satul românesc” – 5.000 lei

– Univ. Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Litere Baia Mare, organizare sesiune ştiinţifică – 5.000 lei

– ARFP şi Institutul Francez din România, concurs internaţional – 1.450 lei

 

Restul sumei a fost oferită pentru finanţarea unor ajutoare medicale necesare anumitor persoane fără posibilităţi. Singura intervenţie critică la modul în care au fost alese proiectele ce urmează să fie finanţate din rezerva bugetară a CJ Maramureş i-a aparţinut unui fost preşedinte al forului, Marinel Kovacs, care s-a întrebat cum se finanţează o acţiune care celebrează 691 de ani de atestarea documentară – pe acest principiu, în fiecare an se pot face manifestări de amploare pentru care să se solicite bani de la CJ.

 

Reacţia? S-a râs şi s-a votat. În unanimitate „pentru”. Doar nu dau din buzunarul lor şi toţi s-au prins că e o înţelegere politică, că se plătesc nişte datorii ale cuiva către altcineva. Să nu ne pierdem în amănunte.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ieri, printre ploi, tocmai s-a consumat o mare sarbatoare in satul traditional de sub Dealul Florilor, sub inaltul patronaj al noului manager muzeal. Desigur, regia si finantarea sunt decise, cum altfel, de vicele cultural al CJ. Despre raportul cost-beneficiu si impact public…ca vremea: probabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here