ANALIZĂ – Creștere financiară colosală a UACE: producătorul din industria aerospațială și-a dublat afacerile, ajungând în preajma pragului de 1 miliard de lei pe an

3
5226

PERFORMANȚĂ ECONOMICĂ. Firma Universal Alloy Corporation Europe (UACE) SRL, subsidiara înregistrată în comuna maramureșeană Dumbrăvița a holdingului Montana Aerospace AG, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner, a realizat în anul 2022 o creștere fabuloasă a cifrei de afaceri netă, reușind să ajungă la peste 892 de milioane de lei (exact: 892.250.533 lei).

 

Procentual, creșterea înregistrată de producătorul de piese și componente pentru industria aeronautică din Maramureș, a cărui conducere este formată din 4 executivi (românii Daniel Vărzaru și Mihaela Luminița Penduș și americanii Brian Timothy Weed și Lindh Melissa Raffield), este de aproape 117%, adică mai mult decât dublu faţă de anul 2021 (411,29 milioane de lei). Este, de departe, cea mai mare cifră de afaceri obținută în istoria economică a firmei înregistrată în urmă cu 15 ani (2008).

 

De asemenea, UACE a revenit pe profit, după 2 ani de pierderi, înregistrând în 2022 un plus financiar net de 10,4 milioane de lei în contextul în care și-a crescut cu aproape o treime numărul de angajați, ajungând la 2.290, fapt datorat și introducerii în producție a unității industriale din Tăuții Măgherăuș (de lângă aeroport). UACE este furnizor de rangul 1 pentru industria aerospațială, livrând componente preponderent pentru secțiunile fuselajelor și aripilor avioanelor (ghidaje, lonjeroane, nervuri de aripă, traverse, bride, articulații ș.a.m.d.) pentru cei mai semnificativi producători mondiali de aeronave (Airbus, Boeing, Alenia Aeronautica etc.).

 

* Foto: @UAC Europe

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here